Novembris 17., 2016


[info]hedera09:32
M, vēl viena lieta, kas visā šajā ņemtnē manuprāt ir liela problēma, ka no anglosakšu interneta vides tiešā veidā tiek pārņemti ne tikai termini (un tā "parastais latvietis" dzimti sāka saukt par genderu), bet arī naratīvi.
STEM ir spilgtākais piemērs: postpadomju telpā principā ir ļoti laba situācija ar sieviešu skaitu STEM jomās (izņemot datorzinātnes), un ticība tam, ka meitenēm nepadodas matemātika un dabas zinātnes ir nekritiski pārņemta no R-Eiropas un Amerikas realitātes. Nudien, pirms sāku tusēt pa internetiem, resp., bērnībā un agrā jaunībā, ar šādu naratīvu nemaz nebiju pazīstama. Ja specifiski par datorzinātnēm, savukārt, tad Tuvo Austrumu valstīs sieviešu īpatsvars šajā jomā ir diezgan liels. Bet - diskusiju centrā atkal un atkal nonāk tikai Silikona ieleja.
Otrs piemērs: arvien biežāk Latvijas interneta vidē nākas atskaitīties par to, ko dara ne-Latvijas sjw. Pie mums cilvēki runā par smagām homofobijas un transfobijas izpausmēm, par politisko spēku grābstīšanos gar sieviešu reproduktīvajām tiesībām, par to pašu BKA nesamērīgumu dzimumu sadalījuma ziņā, bet tad pēkšņi atnāk kāds, kurš palasījis reddit un nu pieprasa izskaidroties par seifspeisiem, menspleiningu un pozitīvo diskrimināciju.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba