Novembris 15., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:40

(95 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]ze
Date:16. Novembris 2016 - 18:12
(Link)
Protams, ka ne visa cīņa par vienlīdzību ir virtue signalling.

Virtue signalling IR pašapmierinoša operēšana ar poststukturālisma/postkoloniālisma/PC žargonu, visādas safe space/body positive/white male privilege guilt/multikulturālisma "we need to hear their story" doktrīnas u.tml.

Virtue signalling NAV konkrētu problēmu risināšana. Piemēram, kaut kāda Babītes pamatskola zēniem neļauj izvēlēties mājturību, vai meitenēm darbmācību - LV feministi iet protestēt, sūta meilus un ķēdējas pie margām. Labs piemērs bija protests pie saeimas par olšūnu donēšanas tiesībām. Kādai sievietei maksā mazāk par identisku darbu - darba devēju čakarē, kamēr viņš šo netaisnību izbeidz un tādā garā. Tāpat, ja kāds fiziski aizskar bēgli, tad ziņošana policijai un nosodījums nav virtue signalling, bet, ja kāds izsaka aizdomas par Islama ideoloģijas kompatibilitāti ar rietumu demokrātiju, tad apsūdzēšana ksenofobijā un Islamofobijā ir virtue signalling, jo tā vietā, lai piedāvātu argumentus kāpēc Islams tomēr ir savietojams ar lib. demokrātiju, oponents tiek pārkliegts ar "thats racist!" un "that's islamophobia!" tropiem (atsaucoties uz K. Vērpes rakstu par tropiem, kas raksturo domāšanas slinkumu)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Novembris 2016 - 18:17
(Link)
yeah, well, šis arguments man šķiet totāli korekts, es gan nezinu, cik lielā mērā piemērojams kā knee-jerk reaction katru reizi, kad tiek lietoti tie vai citi termini ;) bet es nebrīnītos, ja nupat mēs būtu godīgi izrādījušies, esot vienā nometnē.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Novembris 2016 - 18:18
(Link)
*izkasījušies, stupid autocorrect
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba