Janvāris 27., 2016


[info]ctulhu22:59
Pasākums ar dzīves pagarināšanu man izskatās kā konkrētu izvēļi virkne. Vai nu viņš mirs ar šo infekciju vai mēs viņam iedosim antibiotikas (izstrādāsim tādas). Vai nu viņš mirs no sirds mazspējas vai mēs viņam sirdi transplantēsim/ izaudzēsim/ protezēsim. Vai nu viņš mirs no Alcheimera vai mēs atradīsim kā amiloīdus aizvākt. Vai nu viņš mirs no vispārējas novecošanās vai mēs viņam protezēsim smadzenes/ digitizēsim. Un tā tālāk. Ja uz to paskatās šādi, tad kļūst redzams, ka vienā vietā nolikt robežu un teikt *tālāk ne* nav loģiski.

(1) Kas attiecas uz argumentu "tas [sākumā] būs ļoti dārgi un tikai elitei pieejams", tad tā ir ar lielāko daļu ārstēšanas paņēmienu un līdzekļu, ja ne ar visiem sākumā. Pretvēža zāles ir dārgas, diagnostika ir dārga, ķirurģija ir mega dārga. Attiecīgi risinājums ir nevis NEizstrādāt kaut ko, bet darīt tā, lai lietas pēc iespējas ātrāk pēc iespējas lielākam skaitam cilvēku ir pieejamas, kas ietver gan organizatoriskos pasākumus tipa visādas apdrošināšanas sistēmas un tml gan pētījumu veicināšanu/ paātrināšanu.

(2) Te ir 2 lietas: Pirmkārt kultūras evolūciju, šķiet, nosaka jaunu saprātu pieplūdums nevis veco iznīkšana un jaunu saprātu pieplūdumu jau neviens netaisās apturēt [pārapdzīvotība risinās ar jaunu dzīves telpu apgūšanu]. Otra lieta - tas, ka pašreiz novecojoši cilvēki ir mentāli mazāk elastīgi, zināmā mērā ir šī paša novēršamā novecošanas mehānisma sekas.

(3) Es domāju ka būs grūti atrast to momentu, kad varētu teikt "Tā, tagad sabiedrība ir pietiekami sakārtota, varam palaist immortalistikas projektu", vienmēr varēs noformulēt vēl kādas sakārtojamas lietas. Mūsu sabiedrība ir (paš)organizēta vislabāk cilvēces vēsturē, bet mēs joprojām redzam kaudzi problēmu. Nav izslēgts ka tā būs vienmēr, no jebkura nākotnes skatupunkta tajā esošais novērotājs teiks to pašu : "ir labāk nekā bijis jebkad, bet ir sekojošas ķezas......."
No tā izriet, ka sabiedrības labošana un novecošanās novēršana ir paralēli darāmas lietas. Un, starp citu, sinerģiskas. Ilgāk dzīvijošs indivīds ticami ka būs atbildīgāks, viņam pašam būs jādīlo ar nākotni, jo veiksmīgāka immortalistika jo tālāku. Jā, cilvēki ir atbildīgi pēcnācēju dēļ, bet paildu motivācija jau netraucē.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba