Septembris 24., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:25

(122 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]annuska
Date:25. Septembris 2015 - 00:00
(Link)
princips, ka grāmatvežus nefinansē nevienam, bet attiecīgu sniegumu prasa. tā tas ir arī maziem projektiem, es vēl pirms šitā visa runāju ar savu mammu, kas izdod mazu almanahu krieviski un atdod grāmatvedei savu honorāru
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Septembris 2015 - 00:37
(Link)
nu, manā skatījumā, ja kāds izdod kko tādu, par kā ienākumiem nevar dabūt pat tik daudz naudas, lai samaksātu grāmatvedei (nu tb ir tik maz cilvēku, kas par to būtu gatavi maksāt), tad ir diezgan fucking amazing tas, ka par to valsts dod naudu.
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:25. Septembris 2015 - 10:04
(Link)
kamon, valsts taču dod naudu arī tādiem projektiem, kam ienākumi nav pat paredzēti.

Tas, ko es gribu teikt, ka llc darbs tiek veikts apgrūtinātos apstākļos, tāpēc es atturos nosodīt arī to, kas tur, iespējams, nav ok. Sk. zemāk Maijas Pavlovas teikto, varu tikai pievienoties.

Un mani laikam pat nepārsteidz, bet apbēdina gan, kā gudri cilvēki, tu vai Žora, šajā gadījumā neslinko ilgstoši paštaisni spriedelēt vai projicē personisku rūgtumu, maskējot to ar ētiku, ar iedomātu pareizību.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Septembris 2015 - 10:37
(Link)
...jo ikviens cilvēks, kas tev nepiekrīt, ir paštaisns un/vai projicē personisko rūgtumu, kamēr tad, kad tu nepiekrīti un ilgstoši diskutē ar citiem, tad tava pareizība ir nevis iedomāta, bet globāla :)

Par Žoru nezinu, nevaru atbildēt; attiecībā uz sevi - nu, es jau gadus desmit strādāju režīmā "daru to, kas patīk un interesē, valsts nauda tiek uzskatīta par patīkamu bonusu, bet ne par kaut ko tādu, kas man pienākas". Bet tas man netraucē redzēt, ka ir ļoti daudz kultūras cilvēku, kuriem ir svarīgs valsts atbalsts. Un: mani personiski ļoti iepriecina tas, ka daudz kas šajā kultūras jomā tagad ir sakārtots un tieši juridiski/likumiski sakārtots un ka 90% gadījumu, kad man par kaut ko iedod naudu, tam apakšā ir reāls līgums, pārdomāti un droši realizēts projekts ar savu platformu, galu galā - samaksāti nodokļi. Un šos cilvēkus, kas strādā pie tā, lai literatūras vide būtu legāli sakārtota, es ļoti cienu un man šķiet, ka tieši viņi ir tie, kas veicina cieņu un atbildīgu attieksmi, nevis "es gribu - man pienākas" domāšanas veidu.
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:25. Septembris 2015 - 10:51
(Link)
šis komentārs implicē, ka llc/mansarda gadījumā autoriem naudu dod ar fiktīviem līgumiem un bez nodokļiem. aicinu uz konkrēta domāšanas veida piedēvēšanu pagaidīt līdz revīzijas beigām
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Septembris 2015 - 10:52
(Link)
nu, mans pēdējais pārskaitījums no LLC ir bez līguma, jā. Domā, ka es esmu kaut kāda īpaši atlasīta - vēl jo vairāk tāpēc, ka es vēl īpaši pīkstēju, ka man droši vien vajadzēs līgumu, ko uzrādīt bezdarbniekiem?
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:25. Septembris 2015 - 11:14
(Link)
jā, nu man sen nav bijis no viņiem pārskaitījuma. tas vismaz mazina manu korumpētību:)
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:25. Septembris 2015 - 11:23
(Link)
ā, nē, meloju, martā bija Leipcigas dienasnauda, par kuru, šķiet, parakstījos
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba