Septembris 24., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:25

(122 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zhora
Date:24. Septembris 2015 - 16:01
(Link)
Ja vienīgais, kam ir pieeja LLC kontiem, ir LLC vadītājs, kuram pašam attiecīgajā sfērā ir savs bizness, savs veikals, tad jā, tas rada aizdomas. Turklāt LLC izdod literāru žurnālu, kurā LLC vadītāja privātajā izdevniecībā izdotās grāmatas tiek reklamētas, tas pats LLC vadītājs vadā paša izdotās grāmatas pa grāmatu tirgiem, tāpat visādas balvu pasniegšanas un kas tik vēl nē. Tas viss tieši ietekmē grāmatu pārdošanas rādītājus un šī vadītāja maka biezumu. Tā ir visreālākā korupcija, ja es pareizi saprotu šo vārdu. Nu labi, varbūt tas saucas interešop konflikts. Bet lai kā tas sauktos, tā ir reāli netīra lieta.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Septembris 2015 - 16:37
(Link)
nuvot es neietu tik tālu, lai bez pierādījumiem/audita/whatever secinātu, ka tas viss ir tieši ietekmējis viņa personiskā maka biezumu.

bet.

skaidrs, ka šī situācija pati par sevi ir riskanta, jo var radīt šādu iespaidu, un mani reāli besī tas, ka cilvēki ļoti bieži neredz, kā tas var izskatīties no malas & neizvēlas vai nu vienu, vai otru.

protams, LV lit aprindas ir tik nenormāli mazas, ka ir ļoti grūti kaut ko darīt, nesaskaroties ar interešu konfliktu, bet nu tomēr ir kaut kāds mirklis, kurā būtu saprātīgi apstāties un padomāt, ka šitajā taciņā ir reāli daudz kārdinājumu - un man pat šķiet, ka tam kārdinājumam ir dafiga vieglāk pakļauties nevis tad, kad tu domā "kā nopelnīt dafiga daudz piķa" [un esi tik tups, ka aizej uz kultūru, nevis kādu ienesīgāku nozari], bet gan tad, kad tu domā "kamōn, mana valsts uzņēmuma mērķis šeit sakrīt ar mana komercuzņēmuma mērķiem, un mans komercuzņēmums izdod tik krutas grāmatas, ka tās, protams, parādās mana valsts uzņēmuma finansētajā žurnālā, tas tā ir tāpēc, ka man ir svarīga laba literatūra"; labi nodomi, ceļš uz elli, blablabla.
[User Picture]
From:[info]zhora
Date:24. Septembris 2015 - 16:47
(Link)
Vai savu grāmatu reklamēšana pa Latvju tekstiem nepalielina pirkšanas rādītājus un līdz ar to maka biezumu? es domāju, ka ietekmē.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Septembris 2015 - 16:50
(Link)
tikpat labi (un pat ticamāk) ir tas, ka Mansards vienkārši ir totāli nerentabls un visu sapelnīto naudu iesūc atpakaļ, attiecīgi Ogam no tā nav īpaša personiska labuma.
[User Picture]
From:[info]zhora
Date:24. Septembris 2015 - 16:52
(Link)
Kuru tas, fakin fak, interesē, rentabls vai nerentabls. Lai pats tiek galā. Bet šāds interešu konflikts nedrīkst pastāvēt kā tāds.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Septembris 2015 - 16:55
(Link)
jep, tieši manas domas. daudz par daudz riska/neskaidrību/pelēkās zonas.
[User Picture]
From:[info]zhora
Date:24. Septembris 2015 - 16:50
(Link)
No nozarē neiesaistīta cilvēka viedokļa skatoties, nevienam neinteresē kaut kādas iekšējās fineses, bet principā - tur ir nozares administratora amats un savs bizness tās pašas nozares iekšienē, līdz ar to iespējas to ietekmēt. Viss. Ar to pietiek. Manuprāt, tas JAU ir noziegums.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba