Septembris 24., 2015


[info]pet01:34
Procenti var variēt, bet nu tas puslīdz iet kopā ar jebkādu priekšmetu cenu veidošanos. Pat neko daudz nezinot par vietējo grāmatu tirgu:
Let's assume, ka pircējs samaksā 10 EUR.
1 EUR no tā aizies PVN (negrāmatām būtu 2EUR) - gala tirgotājs vairumu no tā atgūs, bet to daļu tāpat samaksās pārējie;

Veikals izplatītājam par priekšmetu visticamāk nemaksās vairāk par 6 EUR; mazumtirdzniecība ir čakarīgs pasākums, es nebrīnītos ja būtu arī mazāk par to.

Pieņemot ka mūsu galā izdevēji pa taisno strādā ar veikaliem, izpaliek vairumtirdzniecība bet savādāk tā arī vismaz 1-1.5 EUR no tā apēstu;

Tīri fiziski iespiest grāmatu mazā tirāžā IMHO maksā vismaz kādus 2 EUR gabalā; attiecīgi tā pīrāga daļa kas ir jāsadala visiem satura veidotājiem - autoram, rediģēšanai, ilustrācijām, maketēšanai, whatever + vēl izdevēja peļņai un administrācijai ir visticamāk kādi 30-40% no gala cenas; autors visticamāk iegulda vairāk laika nekā visi pārējie kopā, bet vairumam autoram nav tāda 'leverage' lai dabūtu lauvas tiesu no tās summas, 15% šķiet tīri reālistiski.

Tas tāpat kā fiziskajiem produktiem, ja gribi pārdot priekšmetu kuru tev galu galā ķīnā rūpnīca izgatavos par 5 EUR gabalā (darbs+materiāli, neskaitot vienreizējās izmaksas kā dizainu, testēšanu, plastmasas veidnes utml), tad mazumtirdzniecības cenu tādam jāplāno vismaz 25 EUR, savādāk tur nekas nesanāks.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba