Jūlijs 9., 2015


[info]pelnufeja15:19
Man liekas, ka cilvēki ir uzsēdušies uz kaut kāda "šitā kristiešu piedošana nestrādā" tāpēc, ka daudzi tā saucamie kristieši šo principu izmanto virspusēji, t.i. piedod formāli vai paši netic, ka tas strādā. Es, piemēram, esmu pārliecināta, ka piedošanai ir daudz mazāk sakara ar otru cilvēku, nekā mēs domājam, neatkarīgi - raugoties no upura vai pāridarītāja pozīcijām. Cilvēki piedod tāpēc, ka negrib/nespēj mūžīgi dzīvot sāpēs, dusmās un aizvainojumā, nespēj dzīvot ar sava pāridarītāja nonstop klātbūtni savā galvā. Tāpat citi cilvēki dažkārt nav gatavi mums piedot lietas, ko mēs ļoti nožēlojam, vai arī mums nav iespējams lūgt viņiem piedošanu, vai arī viņi formāli saka, ka piedod, bet tu jūti, ka tas nav patiesi - tas nenozīmē, ka cilvēkam vienmēr būs jādzīvo ar vainu par izdarīto, vienkārši vārdi "es tev piedodu" var ievērojami palīdzēt no šīs vainas atbrīvoties ātrāk, ar uzsvaru uz "var".
Un varbūt problēma ir arī faktā, ka cilvēki grib piedot vai saņemt piedošanu kādā konkrētā mirklī, t.i. es gribu piedot šim cilvēkam šodien, lai varētu mierīgi dzīvot tālāk, bet viņš, maita, nenāk un man neatvainojas. Man šķiet, ka tas tā nestrādā - ja kādā brīdī tu kādam nespēj piedot, tad nespēj. Es reizēm domāju no sērijas "man ļoti sāp, es esmu nikna par to, ko tu esi izdarījis, man liekas, ka es tevi ienīstu", patiesībā es pat diezgan mācos pieņemt to, ka reizēm šādi justies ir ok, un es tāpēc neesmu slikts vai vājš cilvēks, bet tajā pašā laikā apziņas stūrī ir doma, ka es neesmu cilvēks, kas grib dzīvot dusmās un sāpēs, es zinu, ka es gribu piedot, neatkarīgi no otra attieksmes vai spējas uzņemties atbildību, un pieredze rāda, ka kādā brīdī tu vienkārši saproti, ka tās dusmas un sāpes ir pārgājušas, bet to nevar tā ieplānot, t.i. tas notiks sestdienm 7. augustā.

Varbūt, ka es esmu šausmīga egoiste, bet šobrīd es mēdzu tīri racionāli skumt par to, ka ir daži cilvēki, kuri man par savām rīcībām neatvainojas, jo es tiešām uzskatu, ka tās ir bijušas nejaukas, vienkārši tā iemesla dēļ, ka ar piedošanas lūgšanu viņi man izdarītu pakalpojumu un palīdzētu ātrāk atbrīvoties no savas ne pārāk patīkamās klātbūtnes manās domās, bet es zinu, ka es viņiem piedošu tāpat, un viņi aizies, tikai tas paņems laiku, un bīus vairāk/ilgstošāk sāpīgi.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba