Mani vajā imperatora pingvīni (bez foto)

« previous entry | next entry »
Wed 31.12.08 | 02:46
Svētdien izlases kārtā noskatījāmies BBC Earth sēriju par ledus pasaulēm (arktika, antarktika), kur arī stāstīja par imperatora pingvīniem. Apbrīnojami, saprotams.
Tad es atcerējos, ka ir tāda dokumentāla filma, kur tika ierakstīts šo pingvīnu dzīves cikls.  Būs beidzot jānoskatās, nodomāju.

Tad šonakt atkal dziesmu sarakstā ielavījās Emilie Simon dziesma Opium, un beidzot pieķēros viņai klāt. Smuka franču elektroniskās mūzikas pārstāve, kas iekaro U.S. (t.i., angliskojas). Līdzās Opium var viņu paklausīties Facebook-ā. Facebook tādā ziņā ir jauks, ka tur dziesmas ir ieliktas pilnākā garumā (nekā Last.fm tikai 30 sek.), un acis neasiņo atverot lapu (kā myspace.com). Saistība ar imperatora pingvīniem ir vienkārši muzikāla - filmas skaņu celiņa autore ir šī pati Emilie.

Bet ar to nepietiek, -- man sāk likties [upd: apstiprinājums], ka dārgais Godmaņa kungs gregora kalendāra beigu dienā (kas vispār ir šodiena) teiks uzrunu par imperatora pingvīniem, kuri pārziemo, saspiežoties ar mugurām kopā. Un, ka nākamie divi gregora kalendāra gadi būs ar šādu sniega vētru _šeit_ Latvijā.
Jāieiet ieziesties ar taukiem!

Comments {0}