Kā es žurnālu abonēju

« previous entry | next entry »
Thu 11.12.08 | 15:28
Tad nu izdomāju - vajag abonēt to GEO žurnālu, kur raksta interesanti par tēmām, kuras tev, kā sākumā liekas, neinteresē.

Aizeju uz izdevniecības mājas lapu, kur man līdzās abonēšanai piesola _iespēju_ laimēt Samsung tačviz (Slaktera valodā rakstot).
Tad nu es izlasu abonēšanas noteikumus, bet tur ir viens punkts, kas man ļoti nepatīk. Tas skan šādi:
"izdevniecībai ir tiesības izmantot klienta adreses datus, telefonu un e-pasta adresi mārketinga aktivitātēm un tirgus izpētei, informēšanai par uzņēmuma pakalpojumiem, kā arī reklāmas produkcijas piegādei."

Un ko es iedomājos? -- Man pastkastīte pilna ar krītpapīra lapelēm, kas slikti deg, uz e-pastu visu laiku sūta spamu, un uz manu telefonu arī kāds beidzot piezvana un prasa/piedāvā visu to, ko man nevajag. Esmu ļoti minimālistisks cilvēks, man derdzas viss, ko man nevajag(, bet ar ko uzbāžas -- lai nesanāk, ka man derdzas kaķbarība, jo man nav kaķa) ..Un kas bezjēdzīgi patērē dažādus resursus.

Aizrakstu uz redakciju, vai ir iespējams abonēt bez šī punkta. Jā, muļķīgs, bezjēdzīgs jautājums, bet interesanti.. Pārsteigums! Nedēļas laikā nav pat pieklājības pēc atbildējuši uz nojūgušā cilvēka zinātkāri.

Bet šodien nenocietos, un abonēju pasts.lv (laikam tad nevinēšu samsung tačviz, bat zen egein - aim nokian). Viss notika bez problēmām, reģistrējoties ir iespējams norādīt ķeksīšus pie dažādiem apgalvojumiem. Ok, daži no tiem samulsināja. Un vēl viņi paprasīja personas kodu. Ceru, ka ne telefonnumuru, ne epasta adresi nenodos tālākām personām (lasi: lilit), jo galvenais jau ir adrese!

It kā jau vajadzētu būt opcijai atteikties no Lilitas uzbāzības, jo kopš kura laika žurnāla abonēšana automātiski iekļauj telefon-epast-spamu, bet ko nu var gribēt no izdevniecības, kad izdod Cosmopolitan.
Taisni, vai žēl, ka man tik ļoti patīk tas GEO, ka nākas ..

Comments {0}