***

Mon 03.09.12 | 23:20
Heh, pagājušās nedēļās žurnāla Ir numurā ir intervija ar Čomska MIT kolēģi-latvieti. Laikam jau šis ir tas tēls, kurš arī parādījās "Latvieši ir visur" fantāzijās, bet grāmatā ne tikai viņš, bet arī Čomskis vārdā nosaukti netiek (kāpēc?). Taču to jau mierīgi varēja pateikt pēc apzīmējuma lingvistiķis-politiskais aktīvists. Atšķirībā no grāmatas intervijā latvietis izvēlas runāt angliski.

Vēl tagad atskāru, ka jau kādu laiku nelasu vairs ziņas ir.lv, jo viņu RSS sabojājās. Kādā jaukā dienā tas saplīsa pavisam. Dažas dienas nestrādāja, tad aizsūtīju viņiem ziņu, sataisīja, bet šķērsām. Kopš tās `salabošanas` daži RSS ieraksti regulāri atkārtojas. Šķiet, rakstīju vismaz 2 reizes, lai sataisa. Pirmajā nereaģēja, otrajā (biju tāda uzstājīgāka) atvainojās un solījās salabot. Tomēr nekas nemainījās un kad es ieraudzīju, ka mans RSS ekrāns ir aizpildījies ar vienu un to pašu ierakstu x40, izmetu RSS barotni ārā. Atrakstoties, Google rīderī redzēju, ka to lasa vēl nedaudz vairāk kā 200 cilvēku. Vai viņiem tas liekas normāli? Varbūt arī Iram pilnīgi vienalga par RSS lasītājiem (kas vispār tas tāds ir? Twitteris vai?) un nekādus ienākumus tie neģenerē. Pati gan esmu pārsteigta, ka izmetot šo barotni, vairs neapmeklēju ir.lv, jo, hej, izrādās, ka RSS lietotāji ziņas izlasa ne tikai savā lasītājā, bet šad tad apmeklē lapu, lai palasītu komentārus.

Bet visstulbākais ir, ka cilvēki šitādas programmatūras lažas pieņem kā normu un samierinās. Kas tālāk? Dzīvos šķībi uzbūvētās mājās? Ak, jā :)

Paskatījos, ka tas joprojām saplīsis.