crescendo

(bez virsraksta)

Sep. 10., 2012 | 06:07 pm
No:: crescendo

Goodreadu saraksts tev ir izsmeļošs?

Stephensonu? Posthumanism+AI+Religion.. Anathem? Baigais ķieģelis protams un kā jau Stephensons, paiet pārsimts lappuses, pirms saproti, vai vispār lasāms, vai nav. Nu, vai Snow Crash, bet tas nu jau vare'tu būt žanra klasika... toties plānāks.

Kas tev tieši Gibsonā nepatika?

Diku palasi. Tieši un īpaši tev - Clans of the Alphane Moon varētu pat būt jēdzīgs ieteikums no tādiem retākiem gabaliem. Man ārpātā patika Simulakra - bet kaut kā neuzdrošinos rekomendēt.

Džordžs Mārtins - Dieing of the Light? Arī posthumānisms+scifi+horror+, well,it's early GRRM of Ice&Fire fame. Pirms viņš izplūda gaaaaaaros aprakstos.

Ja jau tāda sajūsma par Hyperionu - nu paņem Illium palasi. Odysseum pēc tam ir BS, bet Illium ir tīri labs.

Black Company, starp citu, ir neslikts gabals - bet tā ir tāda vieglā lasāmviela, to lasot nav tās intelektuālā darba padarīšanas sajūtas, kas ar Hyperionu. Bet nu, pēc Dark Tower atslodzei man ļoti patīk. Tāds Kareivīgais fantasy ar maigu, vieglu horror piedevu. Par reliģijām vairāk izklaidējas sākot ar grāmatu ceturto - bet tur vairāk neslēpta parafrāze par hinduismu. Nu miserable human condition viņiem tur arī ir, jā. Posthumānisms - not really. Sirreāls - not really. Intelektuāls - no way. Gritty? Nu.. somewhat?

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.