...

« previous entry | next entry »
Maijs. 10., 2010 | 08:18 pm

fak, nupat samaksāju rēķinus. that shit depresses me. man šķiet, ka valstij būtu cilvēkiem jādod elektrība un ūdens par velti. ok, I know it's impossible. bet šī doma idejai par civilizāciju atbilst vairāk nekā realitāte.
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {16}

amidars

(bez virsraksta)

from: [info]amidars
date: Maijs. 11., 2010 - 03:09 pm
Link

Manuprāt, primāri galvenā ideja bija nodrošināt indivīdu izdzīvošanu nelabvēlīga vidē. Mūsdienās droši vien, ka doma ir tāda pati, tikai tās izpausme līdz ar attīstību iegūst citus veidus (vairs nav jārūpējas, kā nomedīt mamutu, bet gan kā nopelnīt naudu, lai piepildītu citus mērķus).

Individuālais komforts un iespēja būt slinkam ir civilizācijas attīstības blakus produkti, bet, lai tos baudītu, pārējai sabiedrības daļai ir a) jābūt spējīgai saražot pietiekami daudz resursu, lai uzturētu slinķus un komfortmīļus un b) slinķiem un komfortmīļiem jābūt spējīgiem kaut kādā veidā pamatot, kāpēc tieši viņi ir tiesīgi saņemt citu saražoto pārpalikumu nosacīti neko nedarot (piemēram, aristokrāts kurā tur paaudzē).

Acīmredzot, dotajā situācijā civilizācija vēl nav sasniegusi tādu līmeni, lai tevi apgādātu ar ūdeni un elektrību bez maksas un tu arī neesi situācijā, lai piespiestu sabiedrību tev to bez maksas nodrošināt.

Cita lieta, ka Latvijā lielākā daļa izcenojumu manuprāt IR pārspīlēti.

Atbildēt | Iepriekšējais