kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 7th, 2015|08:34 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanta lasamviela beigas sanakusi Ekaterina Pravilova - A Public Empire: Property and the Quest for the Common Good in Imperial Russia par to, ka privatais klust par publisko, individualais par kolektivo etc. atgadinasu, ka tiri geopolitiski/vesturiski attiecas ari uz LV. Interesanti pasekot kas un ka ir atstajis ietekmi un parmantojies..
linkpost comment

Comments:
From:[info]narrenschiff
Date:October 7th, 2015 - 08:58 pm
(Link)
Atgādināsim, ka vēsturiski bijušajā Livonijā vāciešu dēļ bija ievērojami citādāka ekonomika un īpašumattiecības nekā pārējā Krievijā. Dzimtbūšanas atcelšanas laiki vien īpaši atšķiras un daudz ko nosaka tālākā nākotnē, turklāt arī paša atcelšana nenokrita no gaisa, tam bija vēsturiski priekšnosacījumi uz vietas. Arī pašā iekšimpērijā šo reģionu uzskatīja par problemātisku, vāciešu saimniecisko hegemoniju vēlējās "lauzt", utt. Ja nu vienīgi grāmata tiešām kaut cik (un arī diezgan daļēji) attiektos uz Rīgas dzīvi kā izslavēto trešo ekonomisko centru impērijā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 7th, 2015 - 09:04 pm
(Link)
Tev taisniba, piemeram, industrijas attistiba Riga norisinajas pateicoties atskirigajiem normativi etc., tiesa, bet ne taja virziena es to biju domajusi (tapat tiesa, ka man nav velmes nedz izverst, nedz precizet; vnk izzinot interesantu lasamvielu).