kanariņš - Tommorrow belongs to me [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Tommorrow belongs to me [Aug. 5th, 2015|08:50 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
https://twitter.com/NSTaisnigums


p.s. Ļoti interesanti skatīties, kā uzplūst nacistisks paisums. Cik vienkārši, ikdienišķi un netraucēti tas notiek. Politiķi nedaudz parunā, mediji nedaudz paraksta, cilvēki paburkšķ. Pagaidām es vēl esmu relatīvā drošībā: neesmu tumšādaina, neesmu imigrante, neesmu homoseksuāla, neesmu precējusies ar cittautieti, esmu pilsone pēc dzimšanas un vecākiem, tb pareizas tautības, ir bērns (no latvieša). Bet nedaudz neomulīgi iedomāties, ka tikpat vienkārši, ikdienišķi un plūstoši kaimiņi, kolēģi, tautieši varētu piemeklēt arī man, kāpēc neiekļaujos 'mūsu Latvijā'* un, ka nekas, ko es teiktu, iebilstu, nevarētu to mainīt. Tagad jau nevar. Var tikai nolūkoties, cik ātri un vienkārši ir nokļūt tur, kur Eiropa pabija 1930s un 40s un rašisti - ironiski, ka viņu trūkumus latvieši redz tik precīzi un asi - ir tagad.

Interesanti, vai pienāks mirklis, kad aptvers? Vai arī Ulmaņlaika cepļi, Rīgas geto etc. turpinās būt Latvijas kultūras saknes, pie kurām atgriezties?


* Piemēram, "problēmas ar normālu izpratni par patriotismu".
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zan
Date:August 5th, 2015 - 10:48 am
(Link)
man arī ir "problēmas ar normālu izpratni par patriotismu".

un vēl problēmas pieņemt, ka cilvēki, ko esmu līdz šim turējusi par saprātīgiem, nāk klajā ar kaut kādiem pilnīgi radikāliem uzskatiem. jo nu par cibas un tvnet troļļiem var pacepties un aizmirst, bet kad ģimenes locekļi un tuvi draugi sāk runāt kaut kādu pilnīgāko sūdu par gejiem / krieviem / bēgļiem, tad es pat nezinu, ko darīt.