kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 16th, 2013|03:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kādreiz uzrakstīšu par to, kāpēc nevajadzētu lietot tādus vārdus kā "muzeji ir garlaicīgas un apputējušas vietas, jo tur visu kontrolē vecas tantes, kuras neko negrib darīt/mainīt", proti, tas ir tāds vulgārs stereotips no sērijas "melnādainie ir bioloģiski paredzēti būt par vergiem" vai "sievietes sūtība ir būt pavarda sargātājai", bet līdz tam tīri tā, domu līmenī, vēlētos piefiksēt kādu stereotipu, kas nāk nevis no publikas (kurai, protams, nav iemeslu/iespēju daudz interesēties par aisberga zemūdens daļu), bet no pašu muzejnieku puses, proti, ka "pašvaldības muzeji ir labākās pozīcijās, nekā valsts muzeji [jo tiem supposedly ir $]".
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pati_viena
Date:February 16th, 2013 - 03:54 pm
(Link)
Ja skatāmies fundamentāli - nav labākās pozīcijās. Katra veida juridiskajā statusā ir ļoti atšķirīgā mērā nodrošināti muzeji.
[User Picture]
From:[info]cucamonga
Date:February 16th, 2013 - 08:12 pm
(Link)
vai tas nav ļļottti lokāls stereotips.. ja kāds bijis kādā mūsdienīgā pašvaldības muzejā (Ventspils Livonijas pilī piem.), tad aprunājoties ar kolēģiem, kaut ko tādu izsecina - bet katram stereotipam ir kaut kur kājas, no kurienes aug, ne? Ne no atsevišķiem gadījumiem manuprāt
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:February 18th, 2013 - 09:56 am
(Link)
a bet ir tā :DDD