kanariņš - Ko es ar to gribu teikt? [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Ko es ar to gribu teikt? [Jun. 7th, 2016|01:06 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ainulabi. Beigu beigās neviens no projektiem tā uzreiz un pa 100% sirsniņā neiekrita. Būs ļoti aizraujoši uzzināt, kuru no versijām žūrija būs izvēlējusies un kāpēc.


Kas palika prātā (gan labā, gan ne tik labā ziņā): Mades interjers (šķirbas man patīk, un gaisa tiltiņi arī, thhh), āriņa kā rija sleš baroka muižiņa, neznez; AB3D absolūti nemaz, Jaunromāns&Ābele - maketā nemaz (kudos par pieeju maketam), vizualizācijās varbūt tomēr - tāds postmoderns cietumiņš, kurš 90' būtu bijis perfekti, bet tagad, nu, varbūt tur atklājas kādas zīmju un nozīmju kārtas, nez; Outofbox'n'alps - droši vien pasākums, kurš realitātē radīs daudz nepatīkamu ķermensiku pieredžu (caurvēji un putnu sakakāti stūrīši kā zemes pārejā pie Stokmana), bet man patīk dramatiska arch, kas rada ķermeniskas pieredzes telpā, pat, ja tās ir nē, nedaudz atsit CACu LT; Bula - patika situācija parkā un vispār parks, vienīgie, kas bija izcēluši arī muzeja ikdienas darbu, ne tikai apmeklētāju aktivitātes; āriņa atsauca atmiņā kko no okupācijas muzeja un kongresu nama; Ingurds Lazdiņš - patika mobilitātes koncepts, atšķirīgā forma, taču nav ne mazākās jausmas, kā risinās saglabāšanas/eksponēšanas jautājumu, beigās saimnieciskie direktori taisīs pašnāvības, labojot evakuācijas plānus pie katras mobilās kustības un zemes stāvā varēs rādīt tikai granīta tēlniecību; Mark - maketā diezgan mīlīgi, prezentācijā garlaicīgi, sveiciens Strautmanim un Salaspils memoriālam..

noslēgumā interesanti, kā un vai arhitekti redz kkādu sasaisti ar padomju arch mantojumu? Sociālistiskais vai kapitālistiskais - modernisms vēl joprojām ūber alles. (arch faks arī - nevar saprast, esi Rīgā vai Cīrihes ETH, globālais, universālais arch stiliņš) Jocīgi, ka ka pie tāda razklada "vietējais" tiek iezīmēts ar bērzu tāsīti, nevis Mežciema glazēto ķieģeli, Dailes un Preses nama reljefo keramikas plāksni, Imantas 4, Daugavpils u.c. lielizmēra flīzēm, iestrādātām paneļos (sveiciens Rīgas eksperimentālajai keramikas rūpnīcai, Kalnciema būvmateriālu kombinātam, Tresta “Orgtehstrom” eksperimentālās keramikas fabrikai, Lodes drenu rūpnīcai, Brocēnu cementa un šīfera kombinātam etc.).

linkpost comment