гражданка (не) пофигистка - Nr.27
Jūnijs 25., 2013
12:18

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nr.27

(24 raksta | ir doma)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]hederas_sieva
Date:25. Jūnijs 2013 - 18:10
(Link)
Es aizpagājušajā ziemā pajautāju pāris tantiņām, kāpēc viņas nevāc aiz saviem mīluļiem (likās, ka viņas ir nekaitīgākās no tās visas gūzmas, bet smagi maldījos) un man gana šerpi tika atcirsts: "Tev traucē, tu arī vāc. Cik tad nu tas mazais lopiņš var izspiest. Citi jau arī nevāc. Vasarā jau to tāpat neviens neredzēs, etc". Tādas nu reiz bija manas atbildes. Kaut kad bubināju jaunkrieviem aiz muguras, ka varētu savākt, bet tā kā man tika piesolītas debessmājas, tad nemaz tālāk neturpināju! Par jaunkundzēm es pat nerunāšu - izbola savas pārkrāsotās ačteles un sarauc deguntiņu - fūūūū, tas tak pretīgi. Nu štrunts, viņu pašu saražotie bērneļi ne reizi vien tās kakas ir bāzuši mutē, un tad mamašas taurē pa visu pagalmu, cik gan cūcīgi cilvēki apkārt dzīvo...
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:25. Jūnijs 2013 - 18:26
(Link)
man laikam paveicies ar rajonu, jo mums tantiņas lielākoties savāc.

bet es veros gaišajā nākotnē ar pārliecību,ka cilvēki paliks prātīgāki (un,ka kautkad es redzēšu arī to,kur paliek mana ikgadējā suņa nodeva pilsētai - ka parādīsies miskastes un man nebūs kvartāliem jāstaigā ar savu kaku maišeli)
[User Picture]
From:[info]hederas_sieva
Date:25. Jūnijs 2013 - 18:37
(Link)
Jā, gaišākajā nākotnē tantiņas būs apmirušas un nāks vietā jaunā paaudze, kas kā novērots, arī nedara neko (nu o.k. reizēm aizsper kādu vecāku kakuli vai apbrīno suņa tiko ražoto šedervu!).
Ak jā, manā burvīgajā rajonā taču bija (varbūt vēl ir?) suņu staidzināšanas parciņš (tādas paretinātas latvārņu birztas izskatā, bet kopumā nav tik traki. Tiesa, tagad tur jaunās mātuškas savus lolojumums staidzina un pat suņu saimnieki saprot, ka ar viņam nav jēga runāt, par kompromisu pat nerunāšu).
Runājot par suņa nodevām, es drīzāk atbalstu, ka tā naudiņa aiziet daļēji sētniekiem, kas diemžēl to šmuci visbiežāk arī satīra.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:25. Jūnijs 2013 - 19:55
(Link)
Pesimistisks Tev tas skats :)

Neesmu neko dzirdējusi par to,ka suņu nodeva aiziet sētniekiem, jebkurā gadījumā, man te sētnieku diezko nav, pati tīru kakas,kas uz mana trotuāra atstātas (kas ir krietni retāk par dažādu cilvēkdrazu) un arī pati vācu sava suņa kakas. Man šķiet,ka tie,kas nevāc kakas, arī nodokli diezko nemaksā,tā,ka tur vienos vārtos.

bet, jā, varbūt tomēr kādreiz sāks sodīt gan kakinātājus, gan neaudzinātājus un cilvēki reiz tomēr sapratīs,ka suns pilsētā ir luksuss,ko ne visi var un ne visiem vajag atļauties.
bet varbūt es dzīvoju pati savā rozā poniju pasaulē :)
[User Picture]
From:[info]hederas_sieva
Date:25. Jūnijs 2013 - 20:08
(Link)
Es laikam izteicos nesaprotami =), es vnk atbalstītu, ka kāda daļa suņnodokļa aizietu arī sētniekiem, ne tikai miskastēm. Hmm, bija jau eksperiments Vērmanītī (laikam, atceros, ka kaut kādā parkā) ar speciālajām miskastēm un maisiņiem, bet latvietis jau uzvedās sev tā ļoti tipiski, paņēma cik varēja un pārējos maisiņus izmētāja.

Es nez' pateikt mana rajona trakajām pensionārēm, ka viņu suns ir pārbarots luksuss, par ko vēl izrādās jāmaksā nodoklis. Es neriskētu ar savu veselību, vai pat dzīvību...


Powered by Sviesta Ciba