Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Sep. 24th, 2020 03:37 pm

Laikraksts "Expressen" empātiski raksta par noziedzniekiem, kuri 8 stundas spīdzināja, varoja un pēc tam mēģināja aprakt dzīvus divus sešpadsmitgadīgus zviedru puikas. 21 gadu vecais irānis (izcelsmi laikraksts, protams nemin) esot bezdarbnieks un sapņojot atvērt restorānu. "Viņš stāsta par dzīvi cietumā: viņš domā, ka tā ir garlaicīga, bet, pēc psihiatra domām, viņš "pašreizējā situācijā nejūt nekādu satraukumu"". 18 gadīgajam tunisietim esot ADHD diagnoze un gadīšanās sliktā kompānijā. Humānā zviedru tautas daļa sociālo tīklu komentāros izsaka pateicību par iejūtīgo skaidrojumu.
Laikraksts diemžēl ir neiekļaujošs un diskriminējošs pret dažādām profesijām, jo, spriežot pēc iepriekš veikto noziegumu sarakata, bezdarbnieks ir bijis pat ļoti nodarbināts.

Tags:

9 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:(Anonymous)
Date:September 25th, 2020 - 03:27 am
(Link)
Cherry
From:[info]heda
Date:September 25th, 2020 - 04:55 pm
(Link)
Atprātoto sarūpētās ķiršu plantācijas ir plašas un dāsnas.
From:[info]chrono
Date:September 25th, 2020 - 10:28 am
(Link)
Par laimi abi šie sapņotāji ir pilngadīgi, vismaz var sodīt pēc pilnas likuma bardzības.
From:[info]heda
Date:September 25th, 2020 - 05:06 pm
(Link)
18 gadīgajam pienākas jauniešu atlaide, kas praksē ir 50% no soda. Savukārt 21 gadīgajam daudzuma atlaide - ja noziegumu daudz, pilnu sodu piespriež tikai par smagāko noziegumu, par pārējiem ir procentuālas atlaides, gandrīz kā lielveikalā - ņem 3, maksā par 2.
From:[info]bolero_10
Date:September 25th, 2020 - 12:03 pm
(Link)
Tagad žurnālisti varētu aprunāties arī ar nogalināto zviedru zēnu vecākiem, par viņu bērnu sapņiem.
Es nesaprotu, cik ilgi zviedri visu to mierīgi pacietīs :(((
From:[info]heda
Date:September 25th, 2020 - 05:21 pm
(Link)
Vai tu tici, ka lēni vārītas vardes var izglābties? :)
Kad viens bagātinātājs tusiņā izvaroja sievieti un nogalināja zviedru puisi, kurš centās iejaukties, nogalinātā zviedra labēji noskaņotie draugi rīkoja protestus. Mediju spiediena rezultātā nogalinātā vecāki lūdza šos protestus pārtraukt un dievojās, ka noslepkavotajam pret bagātināšanos nav bijis nekādu iebildumu.
From:[info]3koma14vs007
Date:September 25th, 2020 - 07:43 pm
(Link)
Šo vecāku rīcību gan man ir pavisam neiespējami saprast. Tie taču ir cilvēki, kuri ir dzīvojuši pavisam citā Zviedrijā un mācījušies skolās un augstskolās, kad atprātošanas līmenis un intensitāte ne tuvu nebija sasniedzis pašreizējo.
From:[info]heda
Date:September 25th, 2020 - 08:51 pm
(Link)
No vienas puses - grūti saprast šo nodevību, īpaši lasot sociālajos medijos, ka noslepkavotā dēla uzskati par to, kādai jābūt Zviedrijai, tomēr bija citādi.
Bet no otras puses ir daļēja līdzību ar to, kas reiz notika ar latviešiem - viņi bija dzīvojuši pavisam citā Latvijā, mācījušies skolās un augstskolās, bet ļoti īsā laikā vai nu piemērojās vai tēloja piemērošanos atprātoto varai. Zviedri turklāt ir bailīgāki nekā latvieši.
From:(Anonymous)
Date:September 27th, 2020 - 09:00 pm
(Link)
"Expressen" jau gan publicē ne tikai politkorektus skribentus, piemēram
https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/hd-domen-som-forklarar-att-valdtaktsman-far-stanna/