Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - mācīšanās no klasikas

Feb. 6th, 2020 07:22 pm mācīšanās no klasikas

Skatoties Kērku Duglasu "Odisejā", atcerējos nesenu komiskās jaunlaiku vēstures epizodi. Bijušais Izglītības! radio vadītājs un sabiedriskās televīzijas žurnālists - no tiem, kuri dāsni sniedz pamācības līdzpilsoņiem, cik empātiskiem un visu pieņemošiem tiem jābūt, teicās lasījis "Odiseju" un ticis Homēra un seno grieķu tolerances apburts - viņi eposā tik viesmīlīgi uzņemot arī nelūgtus svešzemniekus, zviedriem migrācijas politikas jomā vēl daudz esot jāmācās no klasikas, citādi dievu dusmas kļūšot nenovēršamas.
Pamācītājs gan noklusēja nenoslēpjamo, ka nav spējis izlasīt eposu līdz galam. Ja būtu izlasījis, tad zinātu, kas notiek tad, kad Odisejs pārrodas mājās un uzzina, ka nelūgtie viesi viesmīlību izmantojuši nelietīgi.

4 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]iokaste
Date:February 7th, 2020 - 02:12 am
(Link)
bet biznesam migranti palīdzēs - cilvēkiem būs bail iet uz ielas, bail klačoties - varēs rukāt no rīta līdz vakaram un smaidīt pozitīvā atjiezušamies.
From:[info]heda
Date:February 7th, 2020 - 08:16 am
(Link)
Migrantu apkopšana un uzturēšana par nodokļu maksātāju naudu arī ir bizness, dažiem pat ļoti ienesīgs bizness, te pat parādījās apzīmējums `bēgļu miljonārs` - dažs no viņiem vienlaikus ir arī pārliecināts sociāldemokrāts.
From:[info]snark
Date:February 7th, 2020 - 03:37 pm
(Link)
Tad es esmu pareizi sapratis Tavu epizodes izvēli bēdīgā notikuma sakarā. :)
Arī saviem bērniem lasot priekšā Odisejas pārstāstu, pie īpašumu aktīvi pārdalošo nelūgto viesu lomas un viņu likteņa uzkavējos mazliet ilgāk. Bet arī bez skaidrojuma bija redzams, kurā pusē ir simpātijas.

From:[info]heda
Date:February 7th, 2020 - 05:58 pm
(Link)
Tobrīd tas nebija ar nolūku, paņēmu pirmo pagadījušos epizodi ar lauvveidīgā horeogrāfiju. Par pamācību klasiku izlasīt līdz galam atcerējos vēlāk.
Līdzīgi politnokerektas PK laikmetā būtu arī epizodes no "Spartaka", "Paths of glory" utmlīdz.