Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - vectēvs vs mazdēls

Aug. 30th, 2019 09:04 am vectēvs vs mazdēls

Palasīju par reiz tik slaveno un harizmātisko rakstnieku un literatūrkritiķi Svenu Stolpi, par kura mājā ierīkoto mošeju mazdēls Alex tā priecājas. Izrādās, Alex savos žēlabainajos biogrāfiskajos romānos nīst gan savu māti, gan viņas tēvu Stolpi, kurš bijis pārliecināts katolis un komunistu pretinieks.
Citāts no kādas intervijas ar Stolpi:
"- Kā tu vēlētos, lai tevi atceras? Mēs šeit runājām par tik daudziem taviem raksturojumiem.
Srolpe: "- Nē, es nemaz negribu, lai mani atceras. Nav nekāda riska, ka šajā zviedru padomju pasaulē mani atcerēsies. No mums nekas nepaliks pāri. Lai kur arī ietu, plivināsies tikai lielas sarkanas bārdas."

4 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]bolero_10
Date:August 30th, 2019 - 03:32 pm
(Link)
From:[info]heda
Date:August 30th, 2019 - 11:21 pm
(Link)
Spēle publikas acu aizmālēšanai, kura esošajā situācijā neko neizmainīs. Realitātē pirms gada pieņēma pat īpašu likumu, lai ļautu valstī palikt Irānas afgāņiem, kam vispār nebija nekāda iemesla piešķirt patveruma meklētāju statusu. Bet šovasar jaunu likumu, kas ļauj viņiem un tamlīdzīgam kontingentam ievest arī radus, pat nepieprasot spēt pašiem tos uzturēt - https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Protection-and-asylum-in-Sweden/When-you-have-received-a-decision-on-your-asylum-application/If-you-are-allowed-to-stay/Family-reunification.html
From:[info]gnidrologs
Date:August 30th, 2019 - 09:59 pm
(Link)
kā Cilvēks var nonākt līdz stāvoklim, kad tas ienīst visu, kas ir "savs"
šī problēma bij viena no lietām, kas mani galēji nostiprināja ticībā, ja ne Dievam, tad vismaz mūžīgai cīņai starp Labo un Ļauno
From:[info]heda
Date:August 30th, 2019 - 11:43 pm
(Link)
Cilvēkam šķiet, ka visi (māte, vectēvs, valsts) ir viņam parādā, un tas dod viņam tiesības pieprasīt, lai viņam un līdzīgiem pīteriem peniem uzceļ utopiju un kompensē visus niķus un raizes - nekā jauna sarkano alkās.
Tomēr baisi, ka vectēvs visu tik labi saprata, bet neko jēdzīgāku izaudzināt nespēja...