Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - feminisms 2018

Apr. 3rd, 2018 10:53 am feminisms 2018 115 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]barbala
Date:April 3rd, 2018 - 11:23 am
(Link)
mmmm, parastais nepadoāšanas brāķis gan jau tomēr drīzāk.
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 11:25 am
(Link)
Nevis nepadomāšanas, bet dziļas un pamatīgas domāšanas un rūpēšanās par savu mērķauditoriju un tās vajadzībām, produkts.
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 11:36 am
(Link)
Taņa ir mantota problēma, bet attiecīgā auditorija un tās feministiskās un citas īpatnības šodienas importa produkts.
From:[info]barbala
Date:April 3rd, 2018 - 11:41 am
(Link)
jā. par šo bija viens labs EK ziņojums, par personu tiesību pārnesi migrējot uz citu tiesību/juridisko normu kultūru. diezgan strupceļš, jo cilvēktiesības ir gana absolūts arguments un līdz zināmajam bēgļu krīzes vilnim, pārāk lielas sistēmiskas problēmas neradīja. Ne velti Norvēģijas migrācijas politika un atbalstošie likumi ir daudz skarbāki, kā dāņu, zviedru vai, piemēram, Francija.
From:[info]barbala
Date:April 3rd, 2018 - 11:43 am
(Link)
lūdzu, nepārproti- es neaizstāvu precēšanos ar bērniem. es domāju, ka žēlīgais buklets ir bijis ierēdniecisks izmisuma solis, lai "mēģinātu skaidrot Zviedrijas nostāju."
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 11:50 am
(Link)
Feministu, kuras #MeToo publiski linčoja katru, kurš uz viņām pirms 20 gadiem nepareizi paskatījies, izmisuma solis? :D
Valstī ir jāvalda konkrētās valsts likumiem, nevis jāraksta bukletiņi par "nostājām" par bērnu drāšanu. Un jā, norvēģiem un nu jau arī dāņiem šajā jomā klājas krietni labāk.
From:[info]barbala
Date:April 3rd, 2018 - 12:24 pm
(Link)
Lūk. To, ka arī tolerancei un visām tām brīvībām ir jābūt robežām, par to nestrīdos. Bet ierēdņiem - bukletu ražotājiem vairums rīcību ir automātiskas un bez lūk, šādas kontekstualizēšanas. Par to viņus visus un savu nodokļu ir bezgala žēl.
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 01:01 pm
(Link)
Jā, beidzot piekrītu. Vēl būtiski, ka šī jau ir tikai maza pieturzīme velbeciskā pakļaušanā vai tolerantā progresā (kā nu kuram patīk saukt) - ja pirms 5-10 gadiem būtu izteikta prognoze, ka mērķauditorija būs tā pieaugusi un ES valstī šāda brošūra tiks izdota, prognozes izteicēju nolinčotu kā konspiratīvo teoriju rasistu. Šobrīd nevienam negribas vairs pat jokot par to, kas būs vēl pēc 5 gadiem.
From:[info]barbala
Date:April 3rd, 2018 - 11:34 am
(Link)
ar to gribēju teikt, ka viegli būt baltam , bet sūra un ar baigo miglu pildīta ir visa šī "jauno pilsoņu" iekļaušna/neiekļaušana zem kroņa un nākas, ai, diemžēl nākas arī brošēt par gadījumiem, kad esi precējies ar bērnu, lai skaidri ierakstītu, ka Zviedrijā tas nav legāli, bet droši vien, likumiem nākas segt gadījumus, kad laulība ir noslēgta citur.