Pirmdiena, 24. Nov 2014, 10:41
Gribu dot ēst.

Gribu dot bērnam ēst, tapēc, ka viņš manuprāt pats grib visu ko. Bet viņš nesēž. Iedevām burkānu. Ābolu (diemžēl parāk mīkstu) bet gribas vēl. Vīramāte izdomāja, lai dod to barinātāju (ala knupi, kur iebāž ēdienu un dod bērnam zelēt), bet cik es te palasīju grāmatu vispār par barošanu (bērna vadītu), bērnam obligāti jāsēž taisni. Sastrīdējāmies ar vīru,jo es vispār nemaz to barinātāju nekad neesmu gribējusi dot. Whatsoever.
Esmu depresijā. Nu ir tā, ka citi bērni sāk sēdēt un viņiem vēl nav zobu. Bet manam bērnam ir zobi, bet nesēž. Štrunts pa zobiem, gribu viņam dot ēst! Priecīgu dienu!

Pirmdiena, 24. Nov 2014, 13:34
[info]honeybee

Bērnu, kas "nesēž", pilnīgi mierīgi var ņemt klēpī (droši var drusku ieslīpi) un tā arī ēdināt. Problēma ir tikai tad, ja sēdina viņu spilvenos vai pret atzveltni. Tb ja bērns ir klēpī, tad tas pieaugušais automātiski izkontrolē bērna pozu, lai nesanāk nepareizi/neērti, nu un sēdēt ieslīpi + bērna kontrolēta ēdināšana ir ūber, 3x labāk visu visapkārt notašķīt.
Tā "taisni sēdēšana" jau vispār ir galvenokārt tāpēc, lai bērns neaizrijas.

Bet visp. bērna vadīta ēdināšana ir totāli lielisks pasākums, man ļoti patika - it īpaši salīdzinot ar iepriekšējiem pieaugušo vadītajiem biezeņiem un putrām (tu, cilvēks, stundu rīvē to sasodīto ābolu, kuru tas murkšķis trijās sekundēs izspļauda pa perimetru).

/mans padoms nav uzskatāms par ārsta padomu

//ja nemaldos, mana vissīkākā jau bija izaudzējusi 3 vai pat četrus zobus, pirms sāka patstāvīgi sēdēt, un nekas viņai nekaiš. Sēdoši bērni ir overrated.

Otrdiena, 25. Nov 2014, 09:12
[info]lietuts

Kā Tev jau rakstīja, bērnu var sēdināt slīpi. Elza sāka ēst piebarojumu no 5m1ned. Sēdēt sāka no 9 mēnešiem ar astīti. Attiecīgi baroju slīpajā sēžamajā krēsliņā, kur viņai vairāk balsts bija uz muguriņas. Barinātāju nedevu, nepatīk tā doma. Turklāt ārsti saka, ka žoklis ir jātrenē, tātad jāgrauž.
Normālajā sēžamajā kreslā sāku sēdināt tikai tad, kad pati stabili sēdēja.
Te Tev vēlviens dzīves stāsts, bet Tava izvēle ir pieņemt to, kas Tev liekās vispareizāk Tavam bērnam, štrunts par kašķi. :)