guntrinna -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

April 4th, 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:23 pm
Par ko es vēl šodien iedomājos:

Vakar pa radio dzirdēju, ka veikts kaut kāds pētījums par to, kuru profesiju pārstāvji ir laimīgākie cilvēki, kuru nelaimīgākie. Tieši kā cilvēki, nevis profesionāļi. Protams, ka juristi bija minēti kā paši nelaimīgākie. Gribot negribot man tam ir pat jāpiekrīt, jo tas viss nepaliek bez sekām, tās negācijas, ar kurām ir jāsaskaras ikdienā, stress. Piemēram, ja jārisina kāzusi, kuros attēlots kā no cilvēka lēnām notecina asinis, nogalina savus vecākus, mātes nogalina bērnus pamazām, samazinot ēdienu devas, nogalina jaundzimušos, noslīcinot spainī, vīrs līdz nāvei nospārda sievu, kura gaida bērniņu.. Arī civiltiesībās tiek risinātas problēmas, bankroti, saistību neizpildes, meli, shēmas. Domāšana automātiski paliek tāda veida. Arī prakse Bērnu un ģimenes lietu ministrijā nav tas patīkamākais, jo tur ir pilns ar dokumentiem, aktiem, protokoliem, kur notiek viss tas pats:  vecāki klopē savus bērnus, dzer, bērni ar garīgās attīstības traucējumiem, fiziskiem trūkumiem. Ja ir jālasa dokuments, kuru rakstījusi māte 40 gadu vecumā, bet, kas izskatās tā, it kā to būtu rakstījis bērns pirmajā klasē, tad.. man paliek skumji, man nolaižas rokas. Protams, es priecājos, ka man nenākas ar to personiski saskarties, ka mana dzīve ir kā rozā mākonītis, bet nepatīk arī, ka tā vispār ir.

(13 comments | Leave a comment)

Comments:


From:[info]dadyoo
Date:April 4th, 2006 - 02:59 pm
(Link)
raksti itkā jau būtu juriste :) tu tikai studē to profesiju!! God damn it, manu viedokli mēdiji prasīs tikai pēc maģistra grāda iegūšanas un kādām desmit Pulicera balvu nominācijām un vismaz viena Nobela mieru prēmijas pasākuma apmeklējuma!... aaa un tas pētijums sucks ass... juristi nav nelaimīgi, viņi vienkārši ir nežēlīgi, nežēlīgs cilvēks var būt laimīgs!!! :)
[User Picture]
From:[info]guntrinna
Date:April 4th, 2006 - 03:06 pm
(Link)
bet mans amats tā saucās, tas jau nekas, ka vēl nav diploms. daudzi studenti jau tā darbā saucās, piemēram, kā vakar uzzināju, arī māris jau ir kļuvis par juristu :)
tāds nu tas pētījums bija un ne jau visi ir nežēlīgi. es nē :)
From:[info]dadyoo
Date:April 4th, 2006 - 08:21 pm
(Link)
tā ir bezatbildība no darbudevēju puses. Nepabeigta augstākā izglītība skaitās pēc pabeigta 2.kursa, tatad jūs strādajat savā "profesijā" ar videjo izglītību... Un vispār to pat nevar nosaukt par profesiju, jo profesijai ir specialitāte (tatad joma kurā strādā speciālisti un tadi skaitās tikai pēc izglītības iegūšanas) jūs pagaidām tikai specializējaties jurispodencē, pohuj uz to ka Māris ir Parex bank galvenais jurists. jā man skauž!!! Ja man būtu firma es cilvēkus bez augstākās izglītības pieņemtu darbā tikai par referentiem, nevis uzreiz par big boss men or women. Atkārtoju man dikti skauž!
[User Picture]
From:[info]guntrinna
Date:April 4th, 2006 - 08:32 pm
(Link)
hehe, bet galvenokārt tā notiek tikai tāpēc, ka cilvēks ar izglītību savu pakaļu kustinās tikai par milzu piķi. studentiņš prasa mazāk ;)
From:[info]dadyoo
Date:April 4th, 2006 - 08:36 pm
(Link)
nu jā, bet es 100% rīkotos savādāk, es neatteiktu studentiem darbu, bet viņi stradātu tikai par izsūtāmajiem, lai mācās un apgūst un ja tas students/ studente :)) grib tik uz augšu lai nāk pie manis uz biroju :)
[User Picture]
From:[info]etna
Date:April 4th, 2006 - 03:50 pm
(Link)
nu Guntrinj nekker krenkki par kriminaalltiesiibaam - mees esam laimiigaakaa profesija - jo speejam tik augstu gaisaa celt savus degunus - neviens taa neprot :)) nu jaa par to maati nebarotaaju man arii paraava krenkkis :(
[User Picture]
From:[info]guntrinna
Date:April 4th, 2006 - 04:14 pm
(Link)
nu ja, augstprātībā laikam nepārspēta profesija, ja nu vienīgi vēl ārsti varētu sacensties :)
[User Picture]
From:[info]etna
Date:April 4th, 2006 - 04:16 pm
(Link)
nee aarsti nestaav ne tuvu - jo vinju iipatsvaru augstpraatiibaa mazina visaadi polekliiniku dakteriishi - bet juristi visi kaa viens - kaa juristi ...
[User Picture]
From:[info]guntrinna
Date:April 4th, 2006 - 04:28 pm
(Link)
nu jā, izņemot mazos dakterīšus, bet ir nācies satikst tādus, kuri jūtas kā dievi. patiesībā jau ārstam vairāk iemeslu būt lepnam nekā juristam :)
[User Picture]
From:[info]deep
Date:April 4th, 2006 - 03:59 pm
(Link)
tad tu esi taalu no taa, ko sauc par profesionaali. tikai amatieri nenoshkjir darbu no privaataas attiexmes.

manaa gjimenee vairaakas paaudzes ir juristi, es pati toposhaa, un varu teikt- pilniigi pie dirsas, vai viirs kkaadu sievu liidz naavei nospaarda vai ar locekli nobaksta, galvenais ir iedziljinaaties prasiitajaa, izejot no faktiem.
[User Picture]
From:[info]guntrinna
Date:April 4th, 2006 - 04:17 pm
(Link)
nuuu, man nav, ko teikt pretī :)
te var pieminēt vien to, ko te nerakstīju, tas ir, savu atbilstību profesijai. tiešām vismaz šobrīd nespēju aukstasinīgi tajā iedziļināties, lai gan vajadzētu
[User Picture]
From:[info]deep
Date:April 4th, 2006 - 04:41 pm
(Link)
mosh tam vajag tikai laiku.. un tad jau ieiesies.
[User Picture]
From:[info]guntrinna
Date:April 4th, 2006 - 04:48 pm
(Link)
kad uztvere notrulināsies :)

> Go to Top
Sviesta Ciba