gossip_girl ([info]gossip_girl) wrote 27. Jūnijs 2011, 20:50
Rome, part 2


Tātad, turpinam par iemesliem kāpēc Itālija ir tik forša. 

Šoreiz par lielāko parku Romā - Villa Bourghese.
Tiešām milzīgs parks, kura apmeklējumam pilnīgi mierīgi var veltīt veselu dienu. Tur ir tik daudz ko redzēt un tik daudz ko darīt, ka garlaicīgi noteikti nebūs. Parka teritorijā ietilps vairākas villas-muzeji, zoodārzs, atrakcijas utt. Bet tiem, kam aktivitātes nav pa prātam, patiks vienkārši nesteidzīgi pastaigāties pa parka smaržīgām alejām, sarīkot pikniku zālītē pie ezera vai pavizināties pa parku ar tramvaju.

Mēs iegājām parkā no Piazza del Popolo puses. Monumentam, kas atdala ieeju parkā no laukuma kāds bija pacenties uzlakot nagu %) Vispār esmu kategoriski pret jebkādu monumentu bojāšanu, bet par šo varēju tikai pasmaidīt. Vismaz kreatīvi :)



Parkā ir skulptūru izstāde. Neatceros kurš bija autors, bet šī roka, kas tur Vespu man patika visvairāk.





Mans must-do katrā pilsētā ir
apmeklēt Modernās Mākslas Muzeju. Diemžēl tā sanāca, ka visas izņemot vienu muzeja zāli tobrīd bija slēgtas sakarā ar remontdarbiem. Laipns kasieris paziņoja, ka apskatīt visu ekspozīciju varēs tikai pēc 23. jūnija. Hm, nu neko darīt, būs man vēl viens iemesls atgriezties atkal :)



Muzeja priekšā ir šādi divi vilcieni. Retro vs. Modern )



Parka iekšējās ielas - Via Bambini :)







Priecājos, ka nepažēloju 13 Eiro un tomēr aizgāju uz zoodārzu. Viņiem dzīvnieki zoodārzā jūtās kaut kā brīvāk(?) nekā pie mums. Katrā ziņā žirafes vien bija tā vērtas <3



Mīlīgs lemūriņu kamols :)))









Pāvi tur brīvi pastaigājas pa visu zoodārza teritoriju kā tādi lepnie saimnieki. Viens parka darbinieks laipni piedāvāja nobildēt mani ar pāvu. Nobildēja. Tad pajautāju vai es gribu spalviņu par piemiņu. Es padomāju, ka viņam noteikti darba busiņā stāv viena. A viņš mierīgi piegāja pie pāva un saķēra to aiz astes. Redzot manu maigi sakot sašutumu, viņš palaida. Spalvu es tā arī nedabūju un paldies dievam!



"Skumjais skatiens"



Lunch svaigā gaisā. Vēl viens iemesls kāpēc Itālija ir tik forša - nav obligāti jāiet uz labu restorānu, lai garšīgi paēstu. Var nopirkt bodītē svaigu take away, kā piem, šie mocarellas un tunča salāti, un ļoti garšīgi paēst kaut kur ārā. Manu salātu groziņš bija no maizes, ar to es forši pabaroju vietējos balodīšus :)





Sākumā to bija tik, bet vēlāk man apkārt bija
vismaz kādi 20 baloži! %)



Ok, par parku tas bija viss. Nākamreiz pastāstīšu par fantastisku dienu., ko pavadījām ārpus Romas, ceļojot ar mazu baltu Vespiņu pa provinci :)
Tags:
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: