Vientuļais stepes vilks - GoT s08e05 [entries|archive|friends|userinfo]
Dieva nāve

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

GoT s08e05 [13. Maijs 2019|15:02]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Komentārs "panacea" žurnālā prasījās kopīpeist kā atsevišķs viedoklis.

Mana artava citādāka. Kopš ekranizējums ir aizgājis savu ceļu un ar grāmatu vairs nav nekāda sakara, duras acīs jauša noziedzība pret galvenajiem varoņu raksturiem. Tie kļuvuši statista lomās, ja autors apzināti visus nedalīja labajos un sliktajos, respektīvi, sliktie varoņi arī uzprasījās uz līdzi jušanu, jo bija akcentēts katra tēla īpašais raksturtēls, tad tagad jūtama Holivudiska klišeja tos nodalīt - labie versus sliktie. Bez šaubām, ka kulta seriāls un pūķu meitene drīkst nobezdēties (atvainojiet!), tik un tā imdb reitings būs virs 9 komats nulle. Šis viss ir pašpasludinātā Normunda Naumaņa iemiesojums, subjektīvs viedoklis, kas balstās tikai un vienīgi uz daudz kino skatīšanos un empīrisku akceptu no tādiem pašiem kinoskatītājiem.
Linkvajag?

Comments:
[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:14. Maijs 2019 - 09:45
(Link)
SPOILERI ZEMĀK!

Daļēji jau tā ir, un visu iespiest vienā sezonā arī dara savu, un bez visādiem holivdusmiem jau neiztiks (līdzī, kā LoTR, kur tika sviesti punduri un sērfots uz dēļiem), bet kopumā grūti piekrist "labie vs sliktie".

Piemēram, visu nīstā Sērseja: pieļauju, ka tīri daudzi viņai tomēr juta līdzi, kad viņa mira (un kā viņa mira).

Lai vai kā, man ir žēl, ka tomēr seriāls tiek iespiests vienā sezonā, jo tas arī neļauj raksturus vairāk niansēt. Teiksim, man Denerisas rīcība šķiet visai loģiska un nemaz tik traka (īpaši ņemot vērā, ka visi viņas tuvinieki viņu nodod, ka viņa ir zaudējusi divus savus bērnus, viņa ieņem ienaidnieku pilsētu, kuru ļaudis viņu nepieņem u.t.t.), un ja pareizi atceros, grāmatās jau raksturs attīstās šādā virzienā. Un galu galā, senajos laikos jau nebija neparata prakse ieņemtās pilsētas postīt un dedzināt, iedzīvotājus slaktēt un izvarot.

Lai vai ka, man patīk.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:14. Maijs 2019 - 13:59
(Link)
Tavs viedoklis ir eksistences vērts, bet ņemot vērā, ka biji sajūsmā par s08e02, citēšu: " kaut ko tik faking krutu sen neesmu redzējis.", kura manuprāt bija sūdīgākā sērija pusgada laikā, ieskaitot zombijseriālus, netiek ņemts par pilnu. Lai gan, varbūt nemeloji, vienkārši neko sen tik krutu neesi redzējis.:D
[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:14. Maijs 2019 - 15:12
(Link)
Mans viedoklis ir ne tikai eksistences vērts, BET VIENĪGAIS PAREIZAIS!!!! #(%)$$%*$(%*

Man ļoti patika s08e02, arī s08e05. No šis sezonas sērijām laikam vismazāk patika s08e03.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:15. Maijs 2019 - 00:33
(Link)
:)