Vientuļais stepes vilks - Par pilsonības trādirīdi. [entries|archive|friends|userinfo]
Dieva nāve

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par pilsonības trādirīdi. [8. Mar 2012|11:36]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkvajag?

Comments:
[User Picture]
From:[info]after_dark
Date:8. Marts 2012 - 15:32
(Link)
kā pilsone, kura 18. gadu vecumā pakļāva sevi šim satraucošajam pārbaudījumam, saku, ka tas ir aizvainojoši. cilvēkam, kurš Latviju uzskata par savām mājām, ir grūti saprast, kāpēc kādam kaut kas jāpierāda. es uzskatu, ka man ir divas dzimtās valodas, bet redz, man kaut kādai tantei bija jāpastāsta par saviem hobijiem un jāpierāda, ka protu latviešu valodu. es ķiķināju, komisija sarka, jo reti kurš latvietis spēj pateikt, ka neesmu latviete. ja kādam raivjdzintarveidīgajam no tā vieglāk palika, aber lūdzu, bet šis stāsts ir par paēdušo un izsalkušo, kuri diez vai var saprast viens otru :)
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:8. Marts 2012 - 15:36
(Link)
Mazliet dīvaini, ka tu to uztvēri aizvainojoši, es gan viedoklī taisni uzsvēru, ka Tev ir izvēles iespējas...
[User Picture]
From:[info]after_dark
Date:8. Marts 2012 - 15:45
(Link)
aizvainojoši ir tas, ka man šī izvēle bija jāizdara un Tu kļuvi par pilsoni automātiski. jebkuršs normāls, Latvijā dzimis krievs, uzskata to par savu dzimteni - mums nav jautājumu par to, kuras valsts pilsonību mēs vēlamies. protams, ka savas - Latvijas.
arī tas, kā noris šis process.. cik latvieši spēj precīzi, bez kļūdām UZRAKSTĪT valsts himnu? cik no viņiem izcili nokārtotu vēstures testu? domāju, ka tik izglītoti latvieši kā Tu ir mazākumā, bet viņi tik un tā kļūs par pilsoņiem, jo redz asinis zilākas.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:8. Marts 2012 - 15:50
(Link)
Es diezko izglītots gan neesmu, taisnības labad. Nepieļauj, ka arī man šis automātiski piešķirtais nešķiet loģisks? Varbūt es arī gribētu pats izdarīt izvēli un tad ar to lepoties ko? Cepiens nevietā, negribēju te rosināt naidu starp tautībām un rasēm, ka tik DP jau neklauvē. Pateicu viedokli laikam tādā formā, ka būtiskāko Jūs neredzat tajā (negribat?), to kodolu manā viedoklī. Projēhaļi laikam:(
[User Picture]
From:[info]after_dark
Date:8. Marts 2012 - 15:53
(Link)
a, nu redz, Tavā ierakstā trūka tas, ka šo izvēli vajadzētu arī latviešiem. tāpēc nomierinies, kā mazākumtautību pārstāve apliecinu, ka neko nekurini :D

p.s. cepties, necepos, jo izcepos vakar, kad ltv skatījos :D
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:8. Marts 2012 - 15:56
(Link)
Teiksim tā, katrā tautā ir gan idioti, gan sakarīgie, bet konceptuāli es no sava rakstītā neatkāpjos, lai arī man "zilās asinis" un neviens nejautāja. Nē, es tomēr akcentēju uz izvēles došanu postā definētajai grupai, jo lojalitāte valstij un/vai pilsonība nav viens un tas pats.