Vientuļais stepes vilks - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Dieva nāve

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

biš jaunāks staffs 26. Jul 2010|16:23

komentators
Hokejs ar junioru piedalīšanos
Armands Puče autors 2010-07-26 08:54Uzraksti autoram
Svētdien biju ieskrējis Valmieras ledus hallē, kur Rīgas Dinamo aizvadīja treniņspēli pret HK Rīga. Malā sēdēja Ozoliņš, Ņiživijs, Sprukts, Hartigans, Laviņš, Miķelis un Krišjānis, Reķis, Ankipāns, Surovijs... Kas tad spēlēja?
Pirmā neoficiālā pārbaudes spēle (4:1, Dinamo uzvarēja) daudziem bija arī pirmā atzīmēšanās treneru blociņos. Varbūt fons – komanda, kas spēlēs MHL jeb septiņpadsmit, astoņpadsmit gadus veci jaunieši – nav nekāds dižais, taču hokejs jāspēlē jebkurā gadījumā. Komanda jau tagad esot sadalīta divās grupās – tajos, kas ir rūdīti gan ar pieredzi, gan ar līgumiem un tajos – kas pieteikušies uz pārbaudes laiku vai savā varēšanā ir galīgi zaļi. No otrās grupas ik pa brīdim kādu atskaitīs, kas jau tika izdarīts vakar.
Lūk, kā treneri bija sadalījuši maiņas:
Vārtsargi: rindas kārtībā sargāja vārtus katrs vienu trešdaļu. Sāka Holts, pēc tam Lūsiņš, pēc tam Punenovs. Vismazāk darba sanāca milzim Holtam, jo laikam jaunie vēl nebija spēles sākumā atraduši savu orientāciju, savukārt Dinamo galā varēja just centību, kas raksturīga brīžos, ja tiec pārbaudīts. Vienīgos vārtus juniori guva pēdējā trešdaļā pret Punenovu, taču sešpadsmit gadus vecais vārtsargs atstāja ļoti cerīgu iespaidu. Protams, ka viņam līdz Dinamo pamatsastāvam vēl jāpagaida, taču, ja viss turpināsies pēc ideālā scenārija, tad pēc gadiem diviem vai trīs mums būs ideāls vārtsargs. Lūsiņš pāris epizodēs dabūja nodemonstrēt pilno špagatu.
Aizsargi: J.Rēdlihs-Andersons; Birziņš-Jakovļevs; Galkins-Ševčenko; Galviņš – Cibuļskis. No šiem nosauktajiem brašuļiem, četriem jau ir dzelžaini līgumi. Vai būs spēles laiks? Jēkabs ar Andersonu izskatījās vislabāk. Galviņš nepārsteidza, Cibuļskis – centās. Pārējiem vēl kārtīgi jāburzās un jākrāj tauki – epizodiski kaut kas sanāca, taču tikai epizodiski. Iespējams, ka pārbaude priekš viena otra neatstāja brīvas domas galvā un tad jau arī kājas pinas pašas no sevis. Ne jau velti tieši pēc šīs spēles aizsargu grupiņa tika nosūtīta uz Tambijeva ģērbtuvi.
Uzbrucēji: Šimeks-Bukarts-Meija; Berkvists-Pečura-Štāls; Karamnovs-Vilkoits-G.Džeriņš; Ozollapa-Podziņš-Upītis; Birjukovs; Lipsbergs. Labākais bija Podziņš, kurš prata gan ripu ievilkt zonā, gan to tur noturēt, gan atmest partneriem. Uzstājīgi līda vārtu priekšā, kas tomēr nav Latvijas uzbrucējiem raksturīgi. Nevairījās no spēka spēles, vienā epizodē pat atraudamies pēc pilnas programmas... Podziņu bija vērts apskatīt tieši ar HKRīga trenera aci, jo viņš ir junioru komandas vienaudzis, kam vajadzēs spēlēt pret tādiem podziņiem MHL turnīrā. Blakus Aināram solīdi sprēgāja Upītis, bet Ozollapa visai pārliecinoši lika lietā savu fiziskos dotumus. Bukarta maiņā izcēlās abi malējie (Šimeks un Meija), varbūt tāpēc pats Roberts šoreiz palika iesāņus un pārsvarā sevi gribēja realizēt individuālos reidos. Sev tipiski enerģiski spēlēja Štāls un Pečura, taču pagaidīsim pieaugušo hokeja fonu. Berkvistam kā jau zviedram viss skaidrs ar pozicionālajām sistēmām un slidošanu un to pašu varēja pamanīt arī Karamnova sniegumā. Starp citu, krieviņš spēlē racionāli un gudri un bez spārnu vicināšanas dabū gatavu to pašu rezultātu, ko viens otrs, maisot stresā uz ledus gaisu. Kopumā jāatzīst – leģionāri uz junioru mugurām bija pamanāmi. Bet neko citu jau no viņiem negaidīja.
Pēc šīs treniņspēles no Rīgas Dinamo treniņnometnes prom uz HK "Rīga" tika aizkomandēti aizsargi Birziņš, Galkins un Ševčenko, kā arī uzbrucējs Lipsbergs. Tāpat ar Dinamo kopā vairs netrenēsies uzbrucējs Guntis Džeriņš, bet sviedrēties sācis Kristaps Sotnieks, kas gaida ziņas no Amerikas. Runas par kanādiešu uzbrucēja Broka Trotera (Hamiltonas Buldogs, AHL) iespējamo pievienošanos Rīgas Dinamo sastāvam menedžeris Sējējs nosauca vairākos nepieklājīgos un tik pat daudz pieklājīgos vārdos. Domājams – tāda iespēja patiešām ir reāla.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.