making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[23. Aug 2012|12:24]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sapņoju visādas dīvainības šonakt, bet beigās nonācu pie interesantas domas. Vārdu sakot, sapņoju, ka kaut kur slēpoju no kalna, un man tur pēc nobraukšanas lejā pastāvīgi sekoja un bruka virsū divi agresīvi susliki. Beigās no viņiem atkaudamies nonācu tādā kā mājā / alā. Tur pie lodziņā mētājas visādi krāmi, t.sk kāds matemātiska rakstura publikācija par skaitļu teoriju. Man nez kāpēc radās iespaids, ka to pats susliks arī uzrakstījis. Puspamodies aizdomājos līdz tam, ka dzīvnieki taču varētu ne sliktāk risināt dažādas sarežģītas problēmas kā cilvēki. Ar dažādiem transportlīdzekļiem var aizbraukt vienādi tālu, tas nekas, ka ne visi ir vienādi jaudīgi - 50 kubikcentimetru motorollers var pārvarēt to pašu attālumu kā 2 litru auto, pat ja ne tikpat ātri un komfortabli. Vispār daudz runā par visādu DNS skaitļošanu utml - bet vēl labāk būtu vienkārši audzēt dzīvniekus vai smadzenes "uz kociņa" un izmantot šo wetware skaitļošanas uzdevumiem. (Pilnīgi tāda jauna versija "Ārsta Moro salai" rādās acu priekšā.) Gan jau būtu tādi, kuros tā būtu labāka par klasiskajiem datoriem. Tikai grūti novērtēt, kurš no risinājumiem ir labs, un kā to attīstīt. Un mērogojamība varētu būt problēma.
Droši vien prātīgu būtu sākt ar kaut kādām tādām sistēmām, kuras dabīgi un viegli mērogot - tur skudru pūžņi vai termītu kolonijas. Nez, kāds zinātnieks tās jau nav mēģinājis izmantot kā skaitļotājus?
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]tethys_
Date:23. Augusts 2012 - 22:08
(Link)
Ir ļoti skaists garais stāsts Pēdējā pils, tas bija sci-fi prēmijotu darbu krājumā Nemirstīgais. Tur bija smuki aprakstīts par tādām lietām un ar ko tas beidzās. Man nav konkrēti tāds viedoklis, vienkārši man patika tā teorija, varbūt esi lasījis tādu grāmatu, es tikai tā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:24. Augusts 2012 - 10:48
(Link)
Kaut kad ļoti sen esmu, jā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:29. Augusts 2012 - 22:29
(Link)
Note to self. Dezinformācija par skudru algoritmiem: http://www.lenta.ru/news/2012/08/28/ants/