making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

7. Dec 2020|11:08

gedymin
Mana svētdienas lasāmviela: https://boingboing.net/2015/11/16/our-generation-ships-will-sink.html

Labi aprakstīts, kādi ir genereration ships trūkumi. Man liekas pats par sevi saprotams, ka citu zvaigžņu sistēmu kolonizācija nevar notikt šādā veidā. Daudzas no minētajām problēmām attiecas arī vispārīgi uz dzīvošanu ārpus Zemes kā tādu.

Piemēram, asteroīdu kolonizācija vispār ir absolūti muļķīga ideja. Ir aptuveni nekāda varbība, ka kāds gribēs dzīvot uz asteroīdiem (kā to rāda "Expanse") un ka tos būs iespējams padarīt dzīvei piemērotus. Saules sistēmas planētu teraformēšana savukārt ir neiespējama pārskatāmā nākotnē un ekonomiski bezjēdzīga. To visu var darīt roboti.

Kosmosa kolonizācija, kā es to redzu, notiks būvējot O'Nīla cilindrus, un pakāpeniski veidojot Daisona sfēru (swarmu). Mēs varam tuvoties K2 civilizācijas statusam vispār nepametot savu zvaigžņu sistēmu.

Kad šis tehnoloģijas būs pietiekoši labi apgūtas, tās varēs izmantot starpzvaigžņu ekspansijai.
Kolonijas citās zvaigžņu sistēmas ilgstoši būs tikai robotu pārziņā, pirmie kolonisti tur ieradīsies, kad viss jau būs labi attīstīts. Uz turieni viņi drīzāk ceļos kā informācija vai kā atsevišķas molekulas, no kurām gala punktā tiks salikti kopā un izaudzēti cilvēki.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..