making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

21. Maijs 2018|13:14
krishjaanis2
Nav runa par "šobrīd", ASV faktiski vienmēr ir pastāvējusi regresīva nodokļu sistēma, turklāt runa ir par dažādiem štatiem, dažādos laikos, un "progresīva" nodokļu sistēma ASV gluži vienkārši nekad nav pastāvējusi un nevar pastāvēt, jo tas būtu pretrunā ASV dibinātājprincipiem.

Tā jau ir vienkārši matemātika, ka pieaugot kopējai produktivitātei, skaitliski statistisko "vairākumu" iegūs augša, jo tāda jau ir tā ekonomikas-ražošanas struktūra. Regresīvās sistēmas aizstāvji kopš Reigana un Tečeres laikiem vienmēr ir apgalvojuši un ar skaitļiem parādījuši, ka bagātajiem kļūstot bagātākiem, arī nabagie kļūst bagātāki. Kapitālistiska ekonomika nav zero sum game, kurā, ja vienam kaut kas ir, tas automātiski nozīmē, ka kādam kaut kur citur atbilstoši nav.

ASV salīdzināt ar Krieviju ir, maigi izsakoties, slimi - viena valsts ir dzīvojusi kapitālisma un sociālajā mobilitātē faktiski kopš savas dibināšanas, otra ir dzimtbūšanas, verdzības, totālās kontroles un centralizētas ekonomikas mašinērija jau kopš senseniem laikiem.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..