making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

3. Maijs 2018|06:30

extranjero
Man šķiet, ka ir tieši otrādi – ja cilvēkam brīvība ir tikai viena valūta vai nevajadzība nopirkt vietējo sim karti, kas reāli izmaksā tikai sīknaudu, tad viņš savu brīvību jau ir pārdevis par šiem dažiem eiro.

Un ne jau velti tu piemini, ka tev gribētos tikai vienu valodu :=

Brīvība runāt savā valodā ir liela brīvība. Latvieši UK atšķiras no melnajiem imigrantiem ar to, ka latvieši nekaunas pateikt – mana dzimtā valoda ir latviešu un es to ļoti cienu. Kamēr melnie parasti kautrīgi atzīs – nu jā, mēs mājās runājam savā valodā, bet tā nav oficiāli atzīta valoda, tāpēc es tev pat neteikšu, kāds ir tās nosaukums.

Šī ir tā lieta, ka man joprojām šķiet ļoti nesaprotama – ka Āfrikas tautām trūkst savas lingvistiskās pašapziņas, jo angļu vai franču valoda skaitās daudz respektējamāka. Jo raugoties uz Eiropu – poļi, spāņi, itāļi, portugāļi utt. – visi ciena savu valodu, lieto to skolās, valdībā un zinātnē. Bet no Āfrikas nāk cilvēki, kas ir iemācīti kaunēties par savu "zemākas klases" valodu. Protams, pie vainas ir koloniālais mantojums, kad Āfrikā valstu robežas tika novilktas nevis pēc cilšu vai valodu izplatības, bet pēc bijušo koloniju robežām, ignorējot vietējās atšķirības. Rezultāts ir bijis ļoti bēdīgs – nekāds miers un uzplaukums Āfrikā nav gaidāms, kamēr cilvēkiem neradīsies nacionālā pašapziņa – ka viņu atšķirīgās valodas vai kultūras identitātes ir godājamas, nevis nicināmas.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..