making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

11. Apr 2018|14:46
krishjaanis2
Atkal daudz nekritisku pieņēmumu. Kāpēc, piemēram, labējiem spēkiem ir "propaganda", savukārt kaut kam pretējam, proti, tavam uzstādījumam ir "mazāk propagandas"? piemēram, ja pieturamies pie tavas analoģijas, tu nezkāpēc iedomājies, ka laist citus cilvēkus rindā pirms sevis (kurā pats tomēr esi godīgi iestājies un visu laiku nostāvējis) ir kaut kas pašsaprotams, un ka spītēšanās pret laišanu rindā ir kas negatīvi vērtējams. zini, kas ir šāda nekritiska domāšana? jā, pareizi - ideoloģija, tavā gadījumā, cik no cibas var spriest, visnotaļ kreisa ideoloģija (morālais totalitārisms - mēģinājums citus piespiest laist svešiniekus rindā priekšā pret pašu rindā stāvošo brīvu gribu).

Amerikāņu politikas nianses - grozies kā gribi- pēckarā pasaulē ir kļuvušas saistošas ne tikai Eiropai, bet pasaulē, kreiso totalitāristu neokupētā Eiropas daļā apzināti vai ar varas rīku palīdzību modelēja savu politiku pēc angloamerikāņu politikas pieņēmumiem, Eiropas Savienības ideja galu galā arī dzima ar (misleading) atsauci uz ASV. Liberālisms joprojām ir galvenā ideoloģija ne tikai ASV, bet arī Eiropā, tāpēc loģiski, ka amerikāņu stila diskusijās par liberālisma dabu rod savu vietu arī pie mums, sevišķi LV, kas tik ļoti ir atkarīga tieši no ASV patronāžas.

Dīvaini, ja reiz dzīvojam integrētā Eiropā, kontinentā/uzstādījumā ar kopīgu kultūrvēsturisku un idejisku pagātni un nākotni, tad izrādās ir slikti, ja kāds pāķos satraucas par imigrācijas problēmām rietumos. LV gadījumā tā nav diez ko abstrakta lieta, jo LV joprojām katru dienu cīnās ar kreiso totalitāristu okupācijas režīma koloniālpolitikas-migrācijas sekām. Latvijai un Igaunijai uz Eiropas skatuves šajos jautājumos būtu daudz ko teikt un gana leģitīma un autoritatīuva balss, jo vairākās valstīs svešu migrantu skaits šobrīd j a u tuvojas LV un Igaunijas pamatpopulācijas proporcijai attiecībā pret "jaunpienācējiem".
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..