making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[7. Sep 2017|20:53]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Septembris 2017 - 19:41
(Link)
Lokāli tās var risināt tikai tad, ja domā globāli, nevis par nacionālismu, vai cita veida traibālismu.

Pirms risināt, vajag visiem vienoties par to, ka virzienam ir jābūt MHGA: Make Humanity Great Again for the first time evah.

Jau tavs Kristus to saprata.
From:[info]krishjaanis2
Date:11. Septembris 2017 - 17:35
(Link)
Un tu, protams, nezināmu apsvērumu dēļ nespēj iedomāties, ka gan traibālisms, gan, teiksim, latviešu nacionālisms ir bijušas noteiktas lokālas atbildes uz globālām problēmām (latviešu gadījumā turklāt vairākkārt). Vēl neviena pasaules problēma līdz šim nav tikusi atrisināta no input data, problēmas konstatēšanas pēkšņi pa tiešo pārlecot uz kaut kādu abstraktu un neskaidru "cilvēces" vai, pasarg Dievs, planētas jēdzienu. Piemēram, visas reālās un joprojām funkcionējošās vides aizsardzības iniciatīvas 19.gs. industrializētajā Lielbritānijā radās tieši no lokālisma.

"Vajag visiem vienoties par bla bla" - paga, mēs šobrīd runājam par reāliem risinājumiem vai pusaudžu sapņiem vēlējuma izteiksmē? Kā tu iztēlojies visu pasaules nāciju un tautu "vienošanos", ja reiz pat modernā liberālisma dibinātajmīts par "sabiedrisko līgumu" ir tikai teorētiska fikcija?
To, kas ir "great in humanity", es redzu tieši tautu, nāciju un sabiedrisko organizāciju dažādībā un plurālismā, ATŠĶIRĪBĀ un autonomijā, nevis kādā vispārējā nonivelētā humanitātes random generic bleakness jēdzienā. Šo saprata jau Herders (par cik esi pasācis piesaukt apgaismības laika tropus) - ka atsevišķo tautu nacionālie kulturgeist'i kopā sastāda, veido un piedalās lielajā humanitātes geist'ā.

"Mans Kristus", grozies kā gribi, bija iemiesotais Dievs nevis kāds tīrs Dieva koncepts - tas nozīmē: bezgalīgais pasaules radītājs un uzturētājs iegājis noteiktā LAIKĀ un ģeogrāfiskā VIETĀ, piedzimstot konkrētā vēsturiskā tautā, miesā un asinīs un runājot konkrētu valodu. Jā, viņa apustulis sludināja, ka "tur nav ne jūda, ne grieķa, ne sievas, ne vīra", taču tas nenozīmēja noliegt un atteikties no jūdiskā un grieķiskā. Turklāt Jēzus vispār nekad nerunāja "make humanity great again" kategorijās un tehniskajā patosa (ka kaut kas jādara!!!), jo cilveki to nespēj. To reizi par visām reizēm pirms 2000 gadiem izdarīja tikai Dievs Kristus nāvē un augšāmcelšanās faktā. Tu tikai gribi no jauna uzkāpt uz Marksa sekularizētās reliģijas grābekļa. Nebūs nekādas debesu valstības zemes virsū. Deal with it.