making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

16. Jan 2017|17:16
krishjaanis
Jā, es arī sajūsminājos par grautiņiem Kijevā un rūpīgi sekoju līdzi, jo tas bija mats uz mata kā vidusskolas mācību grāmatās - jā, cilvēksu šauj, jā, Krimu okupēja, jā, Donbasā joprojām un vēl ilgi būs konflikts. Bet zini, ir reizes, kad nevar "davaj buģem žiķ družņi", kad nevar visu sarunāt, kad kāda valsts, tauta vai zeme grib nokratīt citas virsvaru, kā likums notiks "kaut kas slikts", arī ASV revolūcijā pret britiem notika "kaut kas slikts". Nu un?

Tramps nav Žirinovska analogs, tas arī viss, punkts, tu vienkārši neesi iedziļinājies.

Bet tas ir dīvaini. Tie ir reāli cilvēki, masas, miljoni, kuri ir aiz Brexita un Trampa (Putinu rindā nelieku, jo Putins tomēr ir autoritārs, pseidofašistiskas un imperiālistiskas valsts līderis, aiz kura nestāv nekādi "populistu" demokrātiskie revolti), tie ir reāli mūsu laika demokrātiski notikumi, par kuriem normālas procedūras rezultāta nobalso gana liels cilvēku skaits - par spīti milzīgai mediju pretkampaņai, jo ikdienā tomēr paredzams, ka masas balsos tā, kā saka mediji un eksperti, un tomēr liberāļiem tas ir kaut kāds konsolidējošs, apdraudošs pasākums, kas labākajā gadījumā jānoreducē līdz vienai, divām, trim "vainīgajām" figūrām un vai nelielai grupai, kas kaut kā mistiski apmānījusi veselu populāciju. Tāpēc liberāļiem ērts attaisnojums - turpinām močīt kā ierasts, varbūt vēl skarbāk. Kamēr Lilebritānijā, piemēram, drīz vispār par Leiboristiem balsos tikai studenti un nelielas londoniešu, mančesteriešu, birmingemiešu grupas, bet tas arī viss, vai US demokrāti vispār grib ielikt sev daībā džeku, kurš partiju visticamāk padarīs tikai par reģionālu interešu grupas pārstāvi, bet tas arī viss. Liberāļu pusē - nekādas paškritikas, nulle analīzes, kāpēc notika tā, kā notika. Vai kā Eiropā pēc Brexita - "ar EU viss kārtībā, problēmas ir pašiem britiem, tāpēc veidosim ciešāku integrāciju, centralizāciju un federālās valsts un Eiropas armijas projektu nu laidīsim uz pilnu banku".

Kā var būt kaut kas tik neloģisks un nekritisks no cilvēkiem, kuri uzstāj uz savu skoloto, apgaismoto, elitāro ekspertu statusu, still baffles me.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..