· ***Akašas✽Ieraksti***


*****************************

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
✽Esmu ieslodzīta moku pilnā būrī. Pa kreisi sāpes, pa labi dusmas, pa vidu mana bailēm pildītā sirds. Asinis pārpildītas ar kortizolu. Sirds pukst. Dziļa elpa. Es esmu dzīva un pilna ar sāpīgām bailēm. Atbrīvo mani! Atbrīvo mani! ATBRĪVO MANI!
S.B
Klausos! ♪:
Apparat- Arcadia
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 12:38, [info]kaszczejs commented:
Centrāltirgus paviljonos pārdod lētu šokolādi, trīssimts grami ap 2,30€. Domāju, ar tādu dozu vajadzētu pietikt uz pāris dienām.
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 16:27, [info]gaia replied:
Šokolāde palīdz tik uz to konkrēto mirkli, kamēr to ēd un ja saēdās par daudz, tad klāt nāk nākamā problēma- cukura lomkas. =)
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 16:32, [info]gaia replied:
Pārteicos. Nevis cukura lomkas, bet cukura pohas. =)
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 19:16, [info]kaszczejs replied:
...un burtiski piecas minūtes pirms šī izlasīju vienas 15-gadīgas histēriķes vēsti, ka pateicoties šokolādei viņa pirmoreiz noturējusies četras dienas bez psihošanas, turklāt ne mājās, bet tolkīnistu lomu spēlēs :)
Bez tam, nav jāēd sacukurotā, tur pārdod arī rūgto. Stieņos pa puskilo, bet var nolauzt :) Visjautrākais ir tos stieņus saskaldīt...
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 19:28, [info]gaia replied:
Hmmm. Man mājās ir riktīgais rūgtais kakao pulveris(bez cukura un citiem saldinātājiem) Jāapēd pa tīro pāris ēdamkatotes. Tik tā izteiktā rūgtuma garša būs jāpārvar.
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 23:29, [info]kaszczejs replied:
Nezinu gan, vai tas var aizstāt šokolādi :)
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2016, 23:38, [info]gaia replied:
Nu bet šokolādes galvenā sastāvdaļa jau arī ir kakao! =)
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 00:08, [info]kaszczejs replied:
Akurāt. Kakao, nevis kakao pulveris - kā mūs māca varenā un draudīgā Vikipēdija, kakao pulveri taisa no tā, kas paliek pāri pēc visa šokolādei derīgā izspiešanas no kakao :)
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 03:34, [info]gaia replied:
Ehhh. Vikipēdijā aprakstītais veids ir veids, kā šokolāde tiek ražota rūpnieciski-masveidā.
Bet tradicionālais veids ir kad pupiņas, kas tiek izņemtas no kakao pāksts, tiek atdalītas no čaulas, jeb apvalka un tad svaigā veidā (neapgrauzdētā veidā- apgrauztējot šīs pupiņas zaudē daļu no vērtīgajām uzturvielām) sasmalcinātas ar piesta palīdzību, kā rezultātā tiek iegūts kakao pulveris ar visām tā vērtīgajām uzturvielām, kuram klāt tiek pievienotas vēl citas sastāvdaļas, lai pagatavotu šokolādi. Netradicionāls un ātrs veids būtu šīs pašas neapgrauzdētās un no čaulas atdalītās pupiņas samalt kafijas dzirnaviņās.
Man gan jāatzīst, ka konkrētais kakao pulveris, kas atrodas manās mājās ir "Laima" attaukotais kakao pulveris, kuru nopirka mana mamma priekš saldumu gatavošanas un kurš visdrīzākais ir iegūts jau tevis jeb vikipēdijas aprakstītajā karsēšanas procesā. Bet pirms pāris gadiem es sencim uz Ziemassvētkiem biju uzdāvinājusi pašas gatavotu 25cm platu, 15 cm garu un 1c biezu šokolādes tāfeli, kurai es tieši izmantoju no svaigām un bioloģiski audzētām kakao pupiņām sasmalcinātu pulveri+auksti spiestu nerafinētu kokosriekstu eļļu+mandeļu skaidiņas+nerafinētu tumšo niedru cukuru (tas ir cukurs kurā atšķirībā no baltā rafinētā cukura ir saglabāta melase, kurā ir atrodamas cilvēka organismam vērtīgās minerālvielas). Jāsaka, ka šī pašas gatavotā šokolāde ne tuvu nestāv klāt vairākumam šokolādes, kas nopērkamas veikalos, kuru gatavošanai sastāvdaļas iziet cauri dažādiem apstrādes procesiem, lai ilgāk saglabātu tā derīguma termiņu un plus šīm šokolādēm tiek pievienotas vēl visādas organismam kaitīgas vielas, bet tajā es neiedziļināšos, savādāk visu nakti varēšu rakstīt šo jau itin garo komentāru =)
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 04:13, [info]gaia replied:
Ah aizmirsu uzrakstīt par kakao sviestu. Tradicionāli kakao sviests tiek iegūts no tām pašām pupiņām ar auksto spiešanas metodi. Kakao sviests ir nepieciešams, lai sajaucot to ar kakao pulveri šokolāde sacietētu. Šokolādes pagatavošanai šo sviestu var aizvietot ar manis jau pieminēto auksti spiesto nerafinēto kokosriekstu eļļu, kura arī istabas temperatūrā(izņemot karstās vasaras dienās) sacietē. Īsāk sakot ar visu šo garo divdaļīgo komentāru es gribēju pateikt to, ka tradicionāli kakao pulveris nav pārpalikuma produkts, kurš radies šokolādes ražošanas procesa laikā.
Tradicionālās šokolādes pagatavošanai kakao pulveris ir tik pat svarīga sastāvdaļa kā kakao sviests.
P.s Ja manis rakstītajā tev ir radušās kādas neskaidrības, droši raksti, paskaidrošu. =)
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 04:26, [info]kaszczejs replied:
Vari būt droša, es točna nemēģināšu mājās atvērt šokolādes darbnīcu ar paleolīta tradicionālajām veselīgas pārtikas gatavošanas metodēm :D Bez tam, pareizai tradicionālai šokolādei vēl vajag mamuta taukus, bet kur tos mūsdienās sadabūt?
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 04:22, [info]kaszczejs replied:
Cilvēk. Ja tu pati taisīsi sev šokolādi ar olmeku mājas metodēm, tad tevi no depresijas neglābs pat tonna baltā cukura un trīs melnie par mīļākajiem! :) Un man ir aizdomas, ka ingredientu cenas zemā pieprasījuma dēļ arī bija traumējošas?
Nu jā, pieklājība prasa paslavēt tevi par kulināro saimnieciskumu, bet es, dmžl, neesmu tas cilvēks, kurš to pratīs novērtēt. Es parasti skatos uz patērētā un iegūtā attiecību un atzīstu par pareizāku, kad meiča mani sagaida ar desu ledusskapī un veikalā sagrieztu maizi plauktā, nevis divas stundas grozās pa virtuvi, lai tik sevi parādītu. Protams, par gaumi nestrīdas... (ļoti melīgs izteiciens, izdomāts, lai aizbāztu muti oponentam, pirms viņš paspējis ko iebilst,- tāpēc es to bieži lietoju).
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 04:30, [info]gaia replied:
Katram savas vērtības. Tev tavs desas lunķis ledusskapī. Man garšīga un ar uzturvielām bagāta šokolāde.
[User Picture]
On 26. Jūlijs 2016, 04:38, [info]kaszczejs replied:
Man nekāds ēdiens nav vērtība. Šai gadījumā es piedāvāju vnk ēdamas zāles :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry