Ah aizmirsu uzrakstīt par kakao sviestu. Tradicionāli kakao sviests tiek iegūts no tām pašām pupiņām ar auksto spiešanas metodi. Kakao sviests ir nepieciešams, lai sajaucot to ar kakao pulveri šokolāde sacietētu. Šokolādes pagatavošanai šo sviestu var aizvietot ar manis jau pieminēto auksti spiesto nerafinēto kokosriekstu eļļu, kura arī istabas temperatūrā(izņemot karstās vasaras dienās) sacietē. Īsāk sakot ar visu šo garo divdaļīgo komentāru es gribēju pateikt to, ka tradicionāli kakao pulveris nav pārpalikuma produkts, kurš radies šokolādes ražošanas procesa laikā.
Tradicionālās šokolādes pagatavošanai kakao pulveris ir tik pat svarīga sastāvdaļa kā kakao sviests.
P.s Ja manis rakstītajā tev ir radušās kādas neskaidrības, droši raksti, paskaidrošu. =)