Jaungada vakara cienestu receptes.
Dec. 30., 2008 | 01:09 pm
NO:: freakart
Skatījāmies, lai nav ilgi jāgatavo, lai tas nemaksātu dārgi un galvenais, lai sanāktu interesantāks par rosolu. Visas receptes ņemtas no http://receptes.lv portāla.
Sīpolu gredzeni:
Sastāvdaļas:
1. 3 lieli sīpoli
2. 80 g miltu
3. ½ tējkarotes cepamā pulvera
4. 1 ola
5. 175 g piena
6. sāls
7. eļļa vārīšanai
Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)
1. Nomizo sīpolus, sagriež centimetru biezās ripās. Atdala gredzenus un iemērc aukstā ūdenī uz 30 min.
2. Bļodā saujauc miltus un cepamo pulveri, sakuļ pienu ar olu, pievieno to miltiem, labi sakuļ.
3. Sīpolu gredzeniem nolej ūdeni, izber uz dvieļa un apžāvē. Ņem gredzenu, apviļā miltos, iemērc miltu un piena maisījumā, vāra eļļā līdz zeltaini brūni no abām pusēm. Gataviem sīpolu gredzeniem pārkaisa sāli. Ēd siltus.
________________________________________ _______
Tomāti ar medu un ķiplokiem
Sastāvdaļas:
1. Tomāti 5-6 gb.
2. Marināde:
3. 50 ml olīveļļas
4. 2 ēdamkarotes etiķis
5. 0.5 ēdamkarotes šķidra medus
6. 1 tējkarote kaltētas piparmētras vai origano
7. 2-3 daiviņas ķiploka spiesta
8. čili pipari
9. sāls
Pagatavošana:
Pagatavo marinādi.
Sagriež tomātus šķēlēs un pārlej ar marinādi, liek ledusskapī, ļauj ievikties 15-30 minūtes.
________________________________________ ______
Ķiplokmaizītes ar šprotēm
Sastāvdaļas:
1. formas maize(ķieģelītis) šķēles
2. 1 bundžiņa Rīgas šprotes
3. majonēze"Francis"
4. ķiploks
5. eļļa cepšanai
Pagatavošana: (laiks: 110 minūtes)
formas maizi sagriež šķēlēs un uz ½ atkarībā cik ēdāju, apcep no abām pusēm
nomizo ķiploku, to var izmantot divējādi:
karstas maizītes no abām pusēm ierīvē ar ķiploka daivu;
ķiploku var saspiest spiedē un iejaukt majonēzē, kuru pēc tam uzsmērē uz ceptās maizes.
virs majonēzes liek 1-2 šprotes
variants:
pie majonēzes ķiploka vietā var pievienot "Rimi" nopērkamās mērces pulverus:
OLIVE&TOMATO; CHILI&MANGO, VAI GARLIC&HERBS pēc izvēles.
________________________________________ ____________
Burkānu bumbuļi
Sastāvdaļas:
1. 1. burkāni 0,5kg
2. 2. milti
3. 3. olas 2-3
4. 4. citrons
5. 5. sāls
Pagatavošana:
uz smalkās rīves sarīvē burkānus. pielej sulu no citrona (kādas 3 vai 4 ēdamkarotes), pieber sāli (tā teikt - pēc garšas) un miltus (tik daudz, lai masa nav pārāk šķidra), samaisa un atstāj kādu brīdi "ievilkties".
tad no masas taisa nelielas bumbiņas, kuras apviļā olā, miltos un cep, līdz tās ir smuki brūnas.
p.s. var arī masai pievienot smalki sarīvētu sieru, jebkādas citas garšvielas pēc izvēles.
var arii apviļāt nevis miltos, bet rīvmaizē vai mannā, vai kā nu kuram patīk :)
Iepirkšanās sarakts:
3 lieli sīpoli
Milti
½ tējkarotes cepamā pulvera
4 olas
1L piena
lēta eļļa vārīšanai
Tomāti 5-6 gb.
50 ml olīveļļas
2 ēdamkarotes etiķis
0.5 ēdamkarotes šķidra medus
1 tējkarote kaltētas piparmētras vai origano
čili pipari
formas maize(ķieģelītis) šķēles
2-3 bundžiņa Rīgas šprotes
majonēze"Francis"
2-3 ķiploki
burkāni 1 kg
citrons
Sīpolu gredzeni:
Sastāvdaļas:
1. 3 lieli sīpoli
2. 80 g miltu
3. ½ tējkarotes cepamā pulvera
4. 1 ola
5. 175 g piena
6. sāls
7. eļļa vārīšanai
Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)
1. Nomizo sīpolus, sagriež centimetru biezās ripās. Atdala gredzenus un iemērc aukstā ūdenī uz 30 min.
2. Bļodā saujauc miltus un cepamo pulveri, sakuļ pienu ar olu, pievieno to miltiem, labi sakuļ.
3. Sīpolu gredzeniem nolej ūdeni, izber uz dvieļa un apžāvē. Ņem gredzenu, apviļā miltos, iemērc miltu un piena maisījumā, vāra eļļā līdz zeltaini brūni no abām pusēm. Gataviem sīpolu gredzeniem pārkaisa sāli. Ēd siltus.
________________________________________
Tomāti ar medu un ķiplokiem
Sastāvdaļas:
1. Tomāti 5-6 gb.
2. Marināde:
3. 50 ml olīveļļas
4. 2 ēdamkarotes etiķis
5. 0.5 ēdamkarotes šķidra medus
6. 1 tējkarote kaltētas piparmētras vai origano
7. 2-3 daiviņas ķiploka spiesta
8. čili pipari
9. sāls
Pagatavošana:
Pagatavo marinādi.
Sagriež tomātus šķēlēs un pārlej ar marinādi, liek ledusskapī, ļauj ievikties 15-30 minūtes.
________________________________________
Ķiplokmaizītes ar šprotēm
Sastāvdaļas:
1. formas maize(ķieģelītis) šķēles
2. 1 bundžiņa Rīgas šprotes
3. majonēze"Francis"
4. ķiploks
5. eļļa cepšanai
Pagatavošana: (laiks: 110 minūtes)
formas maizi sagriež šķēlēs un uz ½ atkarībā cik ēdāju, apcep no abām pusēm
nomizo ķiploku, to var izmantot divējādi:
karstas maizītes no abām pusēm ierīvē ar ķiploka daivu;
ķiploku var saspiest spiedē un iejaukt majonēzē, kuru pēc tam uzsmērē uz ceptās maizes.
virs majonēzes liek 1-2 šprotes
variants:
pie majonēzes ķiploka vietā var pievienot "Rimi" nopērkamās mērces pulverus:
OLIVE&TOMATO; CHILI&MANGO, VAI GARLIC&HERBS pēc izvēles.
________________________________________
Burkānu bumbuļi
Sastāvdaļas:
1. 1. burkāni 0,5kg
2. 2. milti
3. 3. olas 2-3
4. 4. citrons
5. 5. sāls
Pagatavošana:
uz smalkās rīves sarīvē burkānus. pielej sulu no citrona (kādas 3 vai 4 ēdamkarotes), pieber sāli (tā teikt - pēc garšas) un miltus (tik daudz, lai masa nav pārāk šķidra), samaisa un atstāj kādu brīdi "ievilkties".
tad no masas taisa nelielas bumbiņas, kuras apviļā olā, miltos un cep, līdz tās ir smuki brūnas.
p.s. var arī masai pievienot smalki sarīvētu sieru, jebkādas citas garšvielas pēc izvēles.
var arii apviļāt nevis miltos, bet rīvmaizē vai mannā, vai kā nu kuram patīk :)
Iepirkšanās sarakts:
4 olas
1L piena
lēta eļļa vārīšanai
Tomāti 5-6 gb.
0.5 ēdamkarotes šķidra medus
1 tējkarote kaltētas piparmētras vai origano
čili pipari
formas maize(ķieģelītis) šķēles
2-3 bundžiņa Rīgas šprotes
majonēze"Francis"
burkāni 1 kg
citrons