freakart

Jaungada vakara cienestu receptes.

Dec. 30., 2008 | 01:09 pm
NO:: freakart

Skatījāmies, lai nav ilgi jāgatavo, lai tas nemaksātu dārgi un galvenais, lai sanāktu interesantāks par rosolu. Visas receptes ņemtas no http://receptes.lv portāla.



Sīpolu gredzeni:

Sastāvdaļas:

1. 3 lieli sīpoli
2. 80 g miltu
3. ½ tējkarotes cepamā pulvera
4. 1 ola
5. 175 g piena
6. sāls
7. eļļa vārīšanai


Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)

1. Nomizo sīpolus, sagriež centimetru biezās ripās. Atdala gredzenus un iemērc aukstā ūdenī uz 30 min.

2. Bļodā saujauc miltus un cepamo pulveri, sakuļ pienu ar olu, pievieno to miltiem, labi sakuļ.

3. Sīpolu gredzeniem nolej ūdeni, izber uz dvieļa un apžāvē. Ņem gredzenu, apviļā miltos, iemērc miltu un piena maisījumā, vāra eļļā līdz zeltaini brūni no abām pusēm. Gataviem sīpolu gredzeniem pārkaisa sāli. Ēd siltus.

_______________________________________________


Tomāti ar medu un ķiplokiem

Sastāvdaļas:

1. Tomāti 5-6 gb.
2. Marināde:
3. 50 ml olīveļļas
4. 2 ēdamkarotes etiķis
5. 0.5 ēdamkarotes šķidra medus
6. 1 tējkarote kaltētas piparmētras vai origano
7. 2-3 daiviņas ķiploka spiesta
8. čili pipari
9. sāls



Pagatavošana:

Pagatavo marinādi.

Sagriež tomātus šķēlēs un pārlej ar marinādi, liek ledusskapī, ļauj ievikties 15-30 minūtes.

______________________________________________

Ķiplokmaizītes ar šprotēm

Sastāvdaļas:

1. formas maize(ķieģelītis) šķēles
2. 1 bundžiņa Rīgas šprotes
3. majonēze"Francis"
4. ķiploks
5. eļļa cepšanai



Pagatavošana: (laiks: 110 minūtes)

formas maizi sagriež šķēlēs un uz ½ atkarībā cik ēdāju, apcep no abām pusēm

nomizo ķiploku, to var izmantot divējādi:

karstas maizītes no abām pusēm ierīvē ar ķiploka daivu;

ķiploku var saspiest spiedē un iejaukt majonēzē, kuru pēc tam uzsmērē uz ceptās maizes.

virs majonēzes liek 1-2 šprotes

variants:

pie majonēzes ķiploka vietā var pievienot "Rimi" nopērkamās mērces pulverus:

OLIVE&TOMATO; CHILI&MANGO, VAI GARLIC&HERBS pēc izvēles.

____________________________________________________

Burkānu bumbuļi

Sastāvdaļas:

1. 1. burkāni 0,5kg
2. 2. milti
3. 3. olas 2-3
4. 4. citrons
5. 5. sāls



Pagatavošana:

uz smalkās rīves sarīvē burkānus. pielej sulu no citrona (kādas 3 vai 4 ēdamkarotes), pieber sāli (tā teikt - pēc garšas) un miltus (tik daudz, lai masa nav pārāk šķidra), samaisa un atstāj kādu brīdi "ievilkties".

tad no masas taisa nelielas bumbiņas, kuras apviļā olā, miltos un cep, līdz tās ir smuki brūnas.

p.s. var arī masai pievienot smalki sarīvētu sieru, jebkādas citas garšvielas pēc izvēles.

var arii apviļāt nevis miltos, bet rīvmaizē vai mannā, vai kā nu kuram patīk :)



Iepirkšanās sarakts:
3 lieli sīpoli
Milti
½ tējkarotes cepamā pulvera
4 olas
1L piena
lēta eļļa vārīšanai
Tomāti 5-6 gb.
50 ml olīveļļas
2 ēdamkarotes etiķis
0.5 ēdamkarotes šķidra medus
1 tējkarote kaltētas piparmētras vai origano

čili pipari
formas maize(ķieģelītis) šķēles
2-3 bundžiņa Rīgas šprotes
majonēze"Francis"
2-3 ķiploki
burkāni 1 kg

citrons
Tags: ,

SEKOT TRUSIM! | Skatīt visu šito muldēšanu


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Free Web Counter