SLIDENĀS BRAUKTUVES - KAS VAINĪGS?

« previous entry | next entry »
Jan. 15., 2008 | 03:13 pm

To, ka ziemā ceļi būs slideni, zinām jau Jāņos. Ne ziemas iestāšanās, ne ledus uz ceļiem nav nekas negaidīts. Tomēr smagas avārijas tieši slidenu vai netīrītu ceļu dēļ notiek bieži. Pēdējā no tām - uz Ķekavas apļa, kur grāvjos mētājās gandrīz desmit automašīnas. Pagājušajā piektdienā tur piecās avārijās dzīvību zaudēja cilvēks un grāvī iegāzās glābēju auto. Vai šis beidzot varētu būt gadījums, kad pie atbildības par laikus nenokaisītu ceļu varētu tikt saukti tie, kas atbild par autoceļu uzturēšanu?

...

Edmunds Zivtiņš, Ceļu policijas biroja priekšnieks: "Ja mums ir bijis kaut mazākais pamats domāt, ka ir pie vainas ceļa segums aiz tā, ka nav pietiekami labi kopts, ko paredz Administratīvo pārkāpumu kodekss, mēs sastādām administratīvo materiālu ceļa uzturētājam."

...

Policija par negadījumu ierosinājusi kriminālprocesu, bet Latvijas Valsts ceļi informēja, ka nekādi pārkāpumi ceļa uzturētāja darbībā nav saskatīti. Autoceļu uzturētāju Rīgas ceļu rajona ceļu meistars Vladislavs Grosis stāsta, ka ceļus apskata regulāri, arī torīt. Dežurants datorā saņem informāciju no ceļu meteoroloģiskajām laika stacijām par ceļu stāvokli.

Arī pulksten septiņos brauktuve esot bijusi tīra un temperatūra virs nulles. Ceļš var apledot dažu minūšu laikā, un kaisītājs nevar vajadzīgajā vietā nokļūt acumirklī. Ar mainīgajiem laikapstākļiem autovadītājiem jārēķinās pašiem un jābrauc piesardzīgi.

Ivars Munkens, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Rīgas ceļu rajona direktors: "No šā brīža, kad tas tiek konstatēts uz ceļa, līdz brīdim, kamēr tiek veiktas darbības ceļu kaisīšanā, paiet organizatoriskais brīdis, līdz kaisāmā mašīna nokļūst līdz konkrētajam punktam uz ceļa. Tas laika posms, kurā jāveic šie darbi, definēts MK noteikumos, tās ir uz A klases ceļiem trīs stundas."

Ceļu policijas birojā neesot atsevišķas statistikas par sastādīto administratīvo protokolu skaitu saistībā ar neatbilstošu autoceļu stāvokli, tāpēc cik daudz un vai vispār kāds autoceļu uzturētājs ir sodīts, pateikt nav iespējams.

...

TVNET.LV

P.S. TĀTAD MAKSĀ VAI NEMAKSĀ TU SAVU CEĻA NODOKLI VIENALGA VAINĪGS PAR SLIKTO BRAUKTUVI ESI VIEN TU PATS!
Tags:

SEKOT TRUSIM! | IR KO IEBILST? | Add to Memories


Comments {0}


Free Web Counter