FIFIX blogs

Komentāri

fifix

piezvani man izmantojot Skype!

Alumātikas konspekts! :)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Alus ir viens no vecākajiem pasaules dzērieniem. Zinātnieki uzskata, ka alus ir radies nejauši. Kā zināms alus ir labības produkts. Pateicoties maizes pagatavošanai, iespējams, ir cēlies arī alus. Viena no versijām vēsta, ka maizīte traukā atstāta zem klajas debess un uzlīstot lietum tā izmirkusi. Pēc kāda laika cilvēciņš remdējis slāpes no trauka un patīkami apreibis.

Alus visās slāvu valodās nozīmē „dzert”.
  • Forra, Mazar – tā dzērienu dēvē Etiopijā.
  • Caelia, Cerea - dzērienu dēvē Spānijā, par godu Dievam ar identisku nosaukumu.
  • Cythos - šādi dzērienu dēvēja senajā Aleksandrijā.
  • Ale, beer - tā dzērienu dēvē Lielbritānijā.
  • Peor, bior, Pier - dzērienu dēvē Vācijā.
  • Biere - šādi šo dzērienu dēvē Francijā.
  • Alus – latviskais nosaukums, kurš iespējams ir cēlies no latīniskā nosaukuma Alu, Alo vai Ealo.
Alus blīvums ir sauso vielu daudzums suslā pirms rūgšanas, kurš izteikts % vai Ballinga grādos.

Alus stiprums ir spirta daudzums alū. Daudzās valstīs spirta daudzumu mēra % salīdzinājumā ar tilpumu, jeb apjomu (abv - alcohol by volume), savukārt Amerikā alus stiprumu mēra % salīdzinājumā ar svaru. (abw - alcohol by weight)

Alus pasniegšana
  • Alu pasniedz Alus glāzē, krūzē, kausā vai grand wine glāzē.
  • Alus pasniegšanas temperatūra Lager tipa alum ir + 5 +8 c grādi.
  • Alus pasniegšanas temperatūra Ale tipa alum ir +10 + 18 c grādi.
  • Diezgan bezgaumīgi ir lietot restorānos alus kausus.
...
papildināts

[links] Studentiņi no LU rāda kā alus var bīdīt (finansēt) labas idejas!
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba