FIFIX blogs

fifix

piezvani man izmantojot Skype!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sakarā ar klab.lv tehniskajām problēmām, nevarēju agrāk apsveikt visus Latvijas proklamēšanas dienā :) Vismaz pie mums, Jelgavā tiešām varēja pamanīt, ka ir svinības - Lielās ielas apmales bija apliktas ar svecēm, arī centra parkā bija dažādas figūras, kuras veidoja Jelgavas skolu pārstāvji. Un nešaubos, ka arī citās Latvijas vietās viss notika godam. Jelgavā bija dzirdamas arī no centra nākošas koncerta skaņas, kuru diemžēl man neiznāca noklausīties, bet sākumā spēlēja grupa "Klaidoņi", par kuru jāatzīst dzirdēju pirmo reizi ... :D Nu kā tad, protams, bez salūta. Ja sākums tam likās totāla vilšanās - izskatījās pēc kaut kāda prasta privātās dzimšanas dieniņas "ugunspuķu" laišanas, tad turpinājums jau bija foršs. Laiku gan neuzņēmu cik ilgi salūts notikās, taču kādas 5 minūtes gan jau bija. Jelgavniekiem ļoti izdevīgi bija tas, ka Rīgā salūts paredzēts 1h vēlāk, tāpēc arī daudzi devās uz turieni, es gan nebiju to skaitā, jo pēc studentu dienas, dēļ noguruma īpaši doties nekur nevēlējos ... ;) Jāatdzīst gan, ka nedzirdēju ne prezidentes runu, ne arī redzēju Rīgas salūtu, varbūt tomēr jāsāk biežāk skatīties TV? :)

Tad mazliet par 17.11:
Daudziem, īpaši studentiem, zināms, ka 17.11 bija starptautiskā studentu diena, tāpat arī nav noslēpums, ka jau sen atpakaļ tradīcijām bagātākā Latvijas vieta bijusi un ir studentu pilsēta Jelgava. Es kā jelgavnieks, kurš mācās Rīgā nespēju vien apvaldīt sajūsmu, ka sākas brīvdienas, kas būtībā nozīmē to, ka varu atbraukt uz Jelgavu pie tam - šeit notiek studentu dienu pasākumi. Lai arī Jelgava nav pilna klubiem, dažādām atpūtas vietām un ikdendēļas pasākumiem pārbagāta, tomēr neliela izvēle bija - Jelgavas 4 balti krekli, kur spēlēja R.A.P. un Dzelzs Vilks, Tonuss (Pienvedēja piedzīvojumi, Gain Fast), Jelgavas sporta halle (Putnu Balle, Fēlikss Ķiģelis, Tumsa) kā arī Jelgavas ledus halle, kur gan es nezinu, kas notikās.
Tā nu man un Guncham (bijušajam klasesbiedram, tagadējam kursa un koju istabiņas biedram) fizikas laboratorijas darbs beidzās 14:00, pēc kura gājām uz Ķīpsalas peldbaseina trenažieriem. Līdz ar to mājās, Jelgavā tikām tikai kādos 19:00. Pēc mazas apspriedes nolēmām doties uz Jelgavas sporta halli, blakus mūsu mīļajai, bijušajai skolai - Jelgavas Valsts ģimnāzijai.
Uz pasākuma norises vietu mūs piedāvāja atvest mūsu bijušā klasesbiedrene Katrīna un paldies viņai par to, taču dažus jautrus faktus es gan noklusēšu, bet tas nav ļauni domāts ... :)
Tā arī sagadījās, ka tieši šajā dienā vēl vienam mūsu bijušajam biedram bija vārda diena, tāpēc pirms pasākuma vietas, nolēmām iebraukt iekš Rimi un izdomāt/nopirkt dāvanu. Tad nu devāmies uz sporta halli. Izrādās, tur vēl notika dziesmu duelis tā kā par biļešu pirkšanu uz koncertu vēl i domāt pat nevarējām, jo nācās gaidīt dz.dueļa beigas. Paskatījāmies kas notiek apkārt un iekšā. Mašīnu biju ļoti daudz - brīvu stāvvietu bija maz, arī iekšā viss bija pilns un nav jau nekāds brīnums - Jelgavā bija sabraukuši studenti gandrīz no visām Latvijas daļām - šeit bija delegācijas no Ventspils, Valmieras, Rīgas utt. Katrā ziņā Jelgava bija studentu pilna un tas priecē! :)
Pirms sporta halle kas sācies, nolēmām apskatīt, kas notiek Jelgavas kreklos, aizbraucām, iegājām iekšā, taču nekas tur nebija sācies, picorāns bija pilns, taču neizskatījās jautrāk kā sporta hallē, tāpēc uz Tonusu un Ledus halli pat nebraucām, bet pa taisno uz sporta halli. Vienīgais mīnuss gan tāds, ka 40 minūtes vajadzēja gaidīt rindā pēc biļetēm, taču tā rindā stāvēšana nemaz tik slikta nebija, pat otrādi, jo blakus bija bijušās klasesbiedrenes un biedri. Mazliet pārrunājām kā nu kuram iet, taču lielāko laika daļu dzinām jokus, jāatzīstas, ka tā smējies nebiju kopš vidusskolas beigām ... ehh ... atkal skaistās atmiņas ;) Pa starpām, sporta halles apsargi neiztika arī bez pārpratumiem. Izrādās, ka, ja esi nopircis biļeti uz Dziesmu dueli, tā biļete vairs nav derīgi uz nākamajiem koncertiem. Par to nebija apmierināti daži apmeklētāji, iespējams, ka arī studenti, kuri bija "nedaudz zem grādiem". Tā nu tie sparīgi atbildēja uz apsargu grūstīšanos un prasībām iziet ārā, līdz beigās tas viss nonāca līdz kautiņam. Visapkārt bija klusums, visa uzmanība bija koncentrēta uz šo gadījumu, bet par laimi viss beidzās labi. Es pat nezinu, kurai pusei varētu būt taisnība. Jā, bija mazliet nepilnības no organizācijas puses, taču lai pretotos apsargiem un izraisītu kautiņu ar tiem, nu neuzskatu, ka kaut kas tāds ir vajadzīgs.
Lai nu kā, tikuši iekšā, pirmais, ko darījām - sameklējām galdiņu, pievācām no apkārtējiem krēslus un kādu brīdi sēdējām kopā. Kaut kas arī sāka notikties - uz skatuves dj, mūzika, cilvēki sāka sarosīties. Nolēmām arī iet "ieslidīties", kārtīgi izgriezāmiem un izlēkājāmies un sākās pirmās noguruma pazīmes, ehh ... tā pensija ... :D Bet tas vēl bija tikai sākums. Vēl jau bija veseli 3 koncerti, pēc kuriem, tad arī biju pilnīgi paguris ... vienīgais mērķis bija mājas, gulta, gulēšana ... taču ak vai, Jelgava bija studentu pilna, kas nozīmēja to, ka būs pamatīgas problēmas izsaukt taksi un tā arī bija ... gaidījām kādas 30 minūtes autoostā, nelīdzēja pat vien taksista vizītkarte, visi bija pilni izsaukumiem. Izdomājām tad iet uz 4 baltiem krekliem, jo bieži vien tur pie ieejas gaida takši un tā arī bija, laimīgi pārguruši tikām mājās :)
  • studentu diena rullē! :)
    bet nu katrā ziņā man arī baigi patika!
Powered by Sviesta Ciba