: who's that girl? - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 6., 2019


[info]liizhj17:34
līdz ar pēdējām nodokļu reformām ir uzradies tāds diferencētais neapliekamais minimums. grāmatvede pati no zila gaisa neko neizdomā - VID, vadoties pēc Taviem pusgada ienākumiem, prognozē nākamā pusgada ienākumus un attiecīgi arī neapliekamām minimuma apmērus. ja Tev ir lielāki ienākumi pēkšņi, nekā plānots (algas samazinājums/pielikums, pārdots dzīvoklis, negaidīts autorlīgums u.tml) - to noteikti VID nebūs paredzējis un radīsies nodokļu pārmaksa/parāds. tava grāmatvede tāpat lieto tikai VID sistēmā esošo informāciju, no viņas pašas godaprāta tur, lielās līnijās, nekas nav atkarīgs.
neapliekamais minimums vispār nepiemērojas virs 1000 eur, nevis virs minimālās.
tas, ko iesaka visiem darīt - atķeksēt EDS sistēmā "nepiemērot neapliekamo minimumu". tas nozīmē, ka gada laikā, iespējams, saņemsi nedaudz mazāk, ka pierasts (ja ir stabila alga), bet toties gada beigās šī iemesla dēļ nebūs parāda.
un tad otrs aspekts - tas, kas augstāk minēts, par 20 vai 23 IIN, kas atkarīgi no kopīgajiem ienākumiem gada griezumā. visdrošāk ir visu laiku lūgt autorlīguma pasūtītājam rēķināt 23%.
atvainojos, ja kādas neprecizitātes, bet šis ir tas, cik tālu pati esmu izbūrusies un sapratusi.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba