: who's that girl? - : kalendārus pasūtījāt?

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Decembris 14., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:34 - : kalendārus pasūtījāt?
un vispār, ar visiem jūsu nostāstiem par to, cik garīgi atpalikuši ir visi jūsu, maketētāju un grafisko dizaineru, klienti, sarakstījos ar vienu kalendāru uzņēmumu teju vai trīcošām rokām - ka tik neizklausos pēc muļķes. skaicka man neienāktu prātā sūtīt 100x100 pikseļu bildi word'ā, lai viņi man tagad ņem un uztaisa no tā 50x50cm kalendāra bildi (then again, saliec miljons tādas vienu otrai blakus, un - voila!), bet ej nu sazini, jums jau tur katrs mans jautājums var šķist kā no idiokrātijas zelta bedres.

tad nu visērtāk būtu, ja savās mājaslapās vai kur tur jūs sarakstītu uzreiz visu, kas jums nepieciešams no klienta, lai jūs varētu kvalitatīvi veikt savu darbu. es jau saprotu, ka šajā valstī tu vari algot, ko tu gribi, tik un tā pašam jāseko līdzi visam, kas tiek darīts, vai tā ir mājas celšana vai matu griešana, bet es tomēr uzskatu, ka tā nav jābūt.

(5 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]
Date:14. Decembris 2011 - 10:51
(Link)
neuztraucies, grafiskie dizaineri arī bieži vien ir pilnīgi lohi (vai vismaz tā es secinu pēc tās čupas šaušalīgo portfolio, ko redzēju pavasarī, kad vienu meklēju)

principā viss, ko grafdizaineri grib, ir 1) skaidras prasības, nevis "nu tur kaut kā tur tā smuki piečiņījiet, paspēlējieties ar krāsiņām, nēēēēzinu..", 2) normāla izmēra un kvalitātes attēli, 3) uzņēmuma logo eps, ai vai vismaz pdf formātā kopā ar fontu, ja tas ir kaut kāds īpašais, 4) gatavi, redakciju izgājuši teksti 5) tikpat skaidras prasības pie korekcijām (pārāk bieži nākas dzirdēt "nujā, ir jau it kā labi, bet nu uztaisiet vēl kādus 4 variantus, tad paskatīsimies") un termiņu ievērošana kā materiālu sūtīšanā, tā arī rēķinu apmaksā. viss.
From:[info]
Date:14. Decembris 2011 - 10:52
(Link)
nav jau it kā baigi sarežģīti.
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Decembris 2011 - 11:02
(Link)
ā, es akal domāju, ka moš nav labi, ka es viņiem uzreiz saku, kur kādas krāsas likt, hehe :) like - "ja reiz visu tik labi zini, tad kāpēc netaisi pati?"

bet laikam jau nav pareizi no maketētājiem un grafdizaineriem prasīt baigo māksliniecisko lidojumu (es tikai tagad tā iedomājos), jo idejai tev jābūt jau pašam, viņi tikai to, kā saka, realizē..?
From:[info]
Date:14. Decembris 2011 - 11:08
(Link)
nu Tev jau šim pasūtījumam tomēr ir jāievēro uzņēmuma stils, tāpēc normālam grafdizainerim par krāsām nebūtu jācepas.
un pasūtījumi jau arī ir dažādi, ir strikti, ir ar brīvo māksliniecisko lidojumu. bet tik un tā klientam ir jāzina, ko viņš grib, vai arī ko pavisam noteikti negrib. ja Tu aiziesi uz restorānu un teiksi pavāram - nu, uztaisiet man kaut ko ēdamu - Tavā virzienā lidos panna :) tas gan nenozīmē, ka profesionālim jāmāca darīt viņa darbs, bet uz Tevi jau tas diez vai attiecas. :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Decembris 2011 - 12:05
(Link)
jā, ja nezini, ko gribi, dabūsi to, kas paliek pāri :)

> Go to Top
Sviesta Ciba