: who's that girl? - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Februāris 17., 2010


[info]kautskis13:06
Tiem, kas raksta rakstus par ekonomiku, ir viens vienīgs mērķis -- pārdot attiecīgo izdevumu, kur tas raksts parādās. Un, protams, vēl ir arī tie, kuŗu mērķis ir atspoguļot savu maizes tēvu viedokli. Tādēļ arī tie viedokļi mēdz būt stipri atšķirīgi -- skatoties, ko kam var pārdot. Piemēram, Financial Times ir stipri atšķirīga auditorija nekā Biznes & Baltija, un no tā arī izriet stipri atšķirīgs viedoklis un rakstīšanas stils.

Bet, ja par Eiropas ekonomiku -- lielākā bēda ir tā, ka nekādas Eiropas ekonomikas jau nemaz nav. Vienas pašas Eiropas Savienības ietvaros ir tik radikālas atšķirības kā Vācija, kas lielā mērā uztur lielumlielo daļu Eiropas, un Grieķija, kas lielā mērā dzīvo uz pārējās daļas rēķina. Problēma parādās tur, ka vesela kaudze stipri atšķirīga līmeņa ekonomiku mākslīgā veidā apvienotas kopā ar vienu valūtu. Bet, neskatoties uz to, tās mākslīgi apvienotās ekonomikas tomēr joprojām paliek samērā neatkarīgas: viņas pašas var noteikt savus nodokļus, pašas var veidot savu budžetu, nevienam to neatrādot, un, to top it all off, viņas vēl viena ar otru pamanās konkurēt.

Vārdsakot, Eiropas ekonomika ir kaut kas līdzīgs bariņam airētāju, kas it kā visi sēž vienā laivā, bet nav neviena kapteiņa, kas visiem teiktu: tā, tagad airējam visi kopā. Tad nu katrs airē, kā grib: kāds spēkavīrs airē, cik tik jaudas, un laiva tiešām iet uz priekšu, kāds cits ir spēciņos vājāks, bet arī cenšas, vēl kāds cits tikai izliekas, ka airē, bet atsevišķi eksemplāri vispār sēž un paziņo -- hallo, kur ir problēma, laiva tak tāpat iet uz priekšu, neaizmirsīsim mūsu airētāju vienotību.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba