ezervaarna - zaļākā valsts? [entries|archive|friends|userinfo]
ezervaarna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

zaļākā valsts? [Jan. 28th, 2012|11:26 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar tāds šaubīgi priecīgs šoks: http://www.tvnet.lv/zala_zeme/daba/408623-latvija_atzita_par_otru_zalako_valsti_pasaule Latvija tūliņ aiz Šveices pasaules zaļuma topā. Nu forši. Bet šaubīgi - jo kādi ta kritēriji? Nu ok, mums ir lielas meža platības un bioloģiskā daudzveidība (vēl) kaut kāda. Bet visādās Indonēzijās un Sumatrās utt.utt. tak vēl vairāk. Nu nav nekādas lāgā rūpniecības un lauksaimniecības, pie tam cilvēki ar mūk prom - nav kam gaisu maitāt. Labi. Drusku jau investēts attīrīšanas lietās kopš padomjlaikiem. Bet kur ta Kanāda? Norvēģija?? galīgi aiz mums??

HM. Meža ATJAUNOŠANA?? Un tad? Kas tur TIK labs? Atjauno ta nocirsto.

HMHMHM.

Jā, un re - http://www.delfi.lv/news/national/politics/dabas-fonda-eksperts-petijums-par-latviju-ka-otro-zalako-zemi-sabiedribas-maldinasana.d?id=42087242 šaubās arī speciālisti.

Un šodieniņ pavisam jautri - Latviju saulītē ir izvedusi tikai un vienīgi Zaļā partija! Ups! http://zinas.nra.lv/latvija/64916-latvijas-zala-partija-panakusi-latvijai-pasaules-atzinibu-vides-aizsardzibas-joma.htm

Nu labi, Vējonis bija un bija ļoti labs vides ministrs. BET, ka tikai partijas nopelns....nu kas ta sunim asti cels, he he.

Gaidu kādu specializētāku datu analīzi.

Un nākamo brēcienu - mēs esam jau viszaļākie, vajag cirst vēl un vēl.
linknu saki vien.

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:January 28th, 2012 - 11:45 am
(Link)
lv ir nevis zaļākā valsts pasaulē, bet gan vienā no 1000 dažādiem ranžējumiem, pētījumiem un apkopojumiem ir atradies viens, kur lv nav galīgā pakaļā. nu kaut kas līdzīgs kā savulaik ar tiem gada cilvēkiem. vai Jēlas universitāte ir vispasaules zaļuma novērtēšanas centrs? nē, tas ir viens pētījums no daudziem.
[User Picture]
From:[info]ezervaarna
Date:January 28th, 2012 - 12:17 pm
(Link)
es paskatījos arī kritērijus, laikam kādus 10. Un arī tos nesapratu. 10 kritērijos Jēlasprāt neesam pakaļā, bet kā šie rēķināti, ar nav skaidrs
From:[info]ritvars
Date:January 28th, 2012 - 10:32 pm

(Link)
Man radās divi iespaidi.
1. Tām speciālistu šaubām cauri spīd bailes par sava kantoŗa pastāvēšanas jēgas un finanču zudumu, ja Latvijā būs labi.
2. Biju pietiekami ieinteresēts, ka izlasīju pats to pētījumu. Aizdomas apstiprinājās: 70% punktu dod par dabas neskartumu pēc principa "nav cilvēka — nav problēmu". Iznākumā izmiris nomaļš pagasts tiks uzskatīts par jaukāku vietu nekā Gaŗkalnes novads. Apstiprinājās arī citas aizdomas — no kā tos 70% salasa; diemžēl ar ievirzīti.
[User Picture]
From:[info]ezervaarna
Date:January 29th, 2012 - 01:21 pm
(Link)
nubetvai Latvija ir vismazapdzīvotākā valsts uz planētas?
Un tad Zaļā partija īstenībā patiešām uzņemas atbildību par...cilvēku izdzīvošanu no valsts ārā. ja jau TAS ir viņu nopelns. Es te nedomāju insinuācijas "tie zaļie visu Latviju pārvērtuši aizsargājamās teritorijās", kas pēc būtības un pēc skaitļiem ir muļķības.