Jauns neatjēdzīgs skatījums uz lietām
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Monday, February 15th, 2016

    Time Event
    8:04a
    LGBT (ne)diskriminācija asins ziedošanas jautājumos
    Šis wikipēdijas raksts par MSM asins ziedošanas aizlieguma kontroversiju ir ļoti labs piemērs, ka ne viss, par ko iet protestēt studenti un aktīvisti, ir pamatoti un atbalstāmi.

    Īsumā, daudzās valstīs gejiem ir aizliegts nodot asinis, jo HIV izplatība viņu vidū ir daudz lielāka. Iemesls ir tāds, ka ar pašreizējiem HIV testiem nevar noteikt nesenu infekciju, tāpēc var tikt apdraudēti ziedoto asiņu saņēmēji.

    Cik var redzēt pievienotajā kartē, šī politika tiek diezgan aktīvi izskatīta un adaptēta atkarībā no jaunākajiem datiem. Ja valstī statistika uzrāda, ka geji ir kļuvuši apzinīgāki seksuālās attiecībās un HIV izplatības līmenis viņu starpā krītas, tad šī politika tiek atcelta (ar šo apsveicam Latvijas gejus). Vai arī aizstāta ar 1 gada ierobežojumu pēc pēdējām seksuālām attiecībām, ņemot vērā jaunāko HIV testu jutīgumu.

    Tas gan nav traucējis ASV studentiem rīkot boikotus un LGBT aizstāvjiem to nosaukt par homofobiju un diskrimināciju. Tā nu gadās, ja pietrūkst laika iedziļināties jautājumā. Ne čital, no osuždaju (nelasīju, bet nosodu). :D

    P.S. Paldies cj. zirgam, kas mani iedvesmoja šo uzrakstīt.

    << Previous Day 2016/02/15
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba