Kāpēc atsevišķi cilvēki nav cilvēki, bet dzīvnieki.

Mātei par bērna mērcēšanu spainī piespriež 50 latu naudassodu


Publicēta: 14:35 15.10.2010.

Rīga, 15.okt., LETA. Rīgas domes Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisija ar 50 latu naudas sodu sodījusi sievieti, kura, pēc pašas teiktā, audzināšanas nolūkos savu dēlu ar galvu uz leju mērcēja ar šķidrumu pildītā spainī un pēc tam populārajā interneta portālā "www.draugiem.lv" izvietoja video par notikušo publiskai apskatei.

Bērnu lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Juris Šmits aģentūru LETA informēja, ka tas ir maksimālais iespējamais soda mērs, kuru mātei bija iespējams piespriest saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Maksimālo sodu sievietei komisija nolēmusi piespriest gan par pašu "sodīšanas metodi", gan video izvietošanu portālā "www.draugiem.lv".

Māte Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisijas sēdes laikā atzinusi, ka rīkojusies muļķīgi un tā nevajadzējis darīt, bet "tā sanācis", norādījusi arī, ka neesot bijusi alkohola reibumā. Taču skaidrību, kādēļ māte tik nežēlīgi izrīkojusies ar savu dēlu, Bērnu lietu apakškomisijas pārstāvji tā arī neesot guvuši.

Šmits informēja, ka sieviete neesot iepriekš bijusi sodīta, viņai esot arī otrs - jaunākā skolas vecuma bērns.

"Mēs katrs, audzinot savus bērnus, iespējams, esam "iešāvuši" pa rokām vai dibenu, un varam diskutēt, vai tas ir pareizi, taču man nav saprotams, kāpēc šī bērna māte rīkojās tik neadekvāti. Viņas rīcība, mērcot bērna galvu spainī ar šķidrumu, taču neko neatrisina, pat ja bērns niķojas," sacīja Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisijas priekšsēdētājs.

Kā iepriekš vēstīja raidījums "Degpunktā", publiskai apskatei populārajā portālā "www.draugiem.lv" tika ievietots video, kurā redzams, kā māte aptuveni trīs līdz četrus gadus veco dēlu par nepaklausību paņēmusi aiz kājām un, turot ar galvu uz leju, iebāzusi marinētas gaļas spainī.

Pati māte raidījumam "Degpunktā" sacīja, ka tas ir privāts mājas video un tas esot tikai joks, kas esot izrauts no konteksta, un komentāru nebūšot.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa raidījumam "Degpunktā" uzsvēra, ka diez vai vajadzētu ievietot draugu portālā šādus video, kurā iemūžināts, cik vecāki neprasmīgi audzina savus bērnus. Inspekcijas pārstāve uzskata, ka šai mātei nāktu par labu palasīt kaut vai internetā speciālistu rakstus par to, kā savaldīt bērnu un pārtraukt nepaklausīgu uzvedību.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka māte ir nožēlojusi izdarīto un policijai atzinusi, ka nedaudz pārspīlējusi. Bargākais sods, ko mātei varēja piespriest, ir 50 latu naudas sods, bet maigākais - brīdinājums.


Comments

njā, diemžēl vairs pat neliekas pārsteidzoši, ka šādus izgājienus daļa sabiedrības uztver tik mierīgi, ka pat atļaujas savus varoņdarbus padarīt publiskus. ja par sodiem, manuprāt, šajā gadījumā naudas sods ir nevietā, drīzāk vajadzēja iedot kādas pāris dienas pastrādāt sabiedriski noderīgu darbu.

posta virsraksts gan Tev sanācis tāds sudzistisks par excellence.
Vispār jau visi cilvēki ir dzīvnieki, t.i., dzīvas būtnes.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba