~Otrais dublis~

Tipa kārtējais snobisms.

Eglantine

tete-a-tete

Tipa kārtējais snobisms.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šorīt nācu uz darbu un prātoju. Īstenībā 'prātot' sāku jau vakar, pirms gulētiešanas, kad ļāvos sentimentāli filozofiskam garastāvoklim. Tādam, kura iespaidā parasti memuārus raksta. Šoreiz par izglītību un 'pareizību'. Saka - tas, kas nepatīk citos īstenībā ir tas, kas kaitina sevī. Šajā gadījumā - mācīties mācīšanās pēc. Protams, tik ātri zaudēju motivāciju, ka, 'pabāžot degunu' nolēmu, ka lekcijas man par bērnišķīgu (nezinātnisku), kursabiedri zīdaiņi, pati esmu baigā 'krutā', darbs svarīgāks un dod arī lielāku izaicinājumu. Pie tam, man pietiek jau ar vienu 'augstāko'. Ar LV izglītības sistēmu pamata 'rēķini nokārtoti', un augstāku līmeni pastudēt, šobrīd mani, labākajā gadījumā, piedabūs kāda ārzemju mācību iestāde.

Tas, par ko vairāk ideoloģiski 'kaitinos' - tā bērniņu 'pareizība' - viņi nāk, mācās un sakostiem zobiem turpina, jo tā ir pareizi. Jo nav svarīgi, ko viņi īstenībā grib. Ir tikai rāmīši, kuros nu arī uzcītīgi jādzīvo. Tāda notikumu pašplūsma un rakstura 'sisība'.
/Mamma teica, ka uz 'skolotājiem' nevar iet, viņiem maz maksā. Jāiet uz EVF, jo 'ekonomistiem' jau vienmēr būs darbs. Hihīīī, bakalauru pabeidzu, tagad, protams, maģistri. Jo tā ir jābūt, tā ir pieņemts, lai mammai un tētim prieks. Wiiii!/
  • tas ir tas, par ko es ar Tevi strīdējos pirms kādiem gadiem 10, atceries? Tu teici, ka Tavam džekam noteikti jābūt augstākajai, es savukārt spītīgi apgalvoju, ka arī ar vakareni pietiek, jo galvenais ir mīlestība un saskaņa.

    bet tā nu ir, varam sevī iekšā dusmoties, bet arī Tu tak esi dabūjusi bakalauru, varēji jau arī nelikt to otru reizi, jo zināšanas tāpat bija Tev kā visiem pārējiem, bet Tu tomēr gāji un rakstīji.
    Tāpēc, ka tā vajag, tāpēc, ka bez tā uz Tevi skatās kā uz putekli. citi skatās.

    un nav svarīga mīlestība un saskaņa, svarīgs ir sociālais stāvoklis sabiedrībā, Tavi garīgie un materiālie sasniegumi. citiem svarīgi.
    tāda dzīve.
    • Man gan būtu izcili stulbi nepabeigt, principa pēc, lai es tagad varētu teikt - vot, darīju kā gribēju :D ņemot vērā, ka tas bija tikai bakalaurs, kas jāpabeidz. Tā ir nedaudz cita situācija.
      Tā doma ir par to, ka cilvēkam pasaka priekšā, kam viņam jābūt, kur viņam jāstudē, kur jāstrādā, ar kādu cilvēku kopā jābūt tikai tāpēc, ka mamma/tētis/sabiedrība tā grib. Un tas cilvēciņš kā aita klausās nevis savās vēlmēs, bet kaut kādos apkārtējos ieteikumos.

      Pat to džeku neatceros, ka tā būtu teikusi, bet domai piekrītu vēl arvien :P Ne gluži izglītības ziņā augstāko viņam vajag (tolaik laikam tas man kāds intelekta etalons būs bijis), bet gudram (vismaz neeedaudz gudrākam par mani) gan jābūt.

      Mīļajam ir formāli [tikai] vidusskolas izglītība, bet kā personība un ar savām zināšanām (ja salīdzinam akadēmisko inteliģenci :D) viņš nopietni 'ieliek' dažam labam maģistrantam.

      Bet sociālais stāvoklis man ir gan svarīgs, jā. Jo tas kaut kādā mērā norāda uz spēju kaut ko sasniegt.
      • gudram, jā gan. 100% piekrītu. un 101%, ka gudrākam, bet to gudrību jau nevar nomērīt.

        kas ir gudrs?
        • Tur jau tā lieta - ar 'grādiem' nekādi nenomērīsi, bet sākot runāt ar tādu cilvēku, to uzreiz jūt. Precīzāku vārdu es dotu - saprātība. Vai arī emocionālā inteliģence. A vot EQ testi gan ir izdomāti, un uz tiem es paļautos visvairāk. Es pat teiktu - ka tie apmēram arī ir īstās gudrības/saprātības mērītāji :D
Powered by Sviesta Ciba