There's life - [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 25th, 2007|03:03 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Emm, "Dienai" esot jauns formāts - kāds tieši? Labāks, sliktāks?

no veco formātu maiņu pieredzes atceros, ka katru jauninājumu uztvēru ar īgnumu, pēc tam pierodot (un diezgan ātri) - šoreiz nav iespēju pārbaudīt.
linkh

Comments:
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 04:09 pm
(Link)
Ak, labrīt! Mazāks! Vairs nerada normālas/nopeitnas avīzes iespaidu, bet vairāk tādu pamuldēšanu par šo un to mazās slejās.
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 04:16 pm
(Link)
ko lai saka, varbūt forma beidzot atgādina saturu. urā. un ko NRA sadarījuši?
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 04:21 pm
(Link)
NRA neko, laikam. Es gan neesmu NRA lasītāja, bet kā BB brokastu čalīši runājās -tad tāds pats desīgs formāts arī turpina būt! :)
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 04:41 pm
(Link)
kolbasa!? Njā, tad jau viss pa vecam. Arī neesmu viņu cienītājs, ārzemju ziņas un reizēm arī sociālie jautājumi 'vidēji' tur bij' labāk aprakstīti.
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 04:49 pm
(Link)
Es avīzes vispār slikti lasu un TV neredzu. Taisni apbrīnojami tādēļ man liekās zarubežom atrodošos pilsoņu interese par vietējo politiku, jo pēc sevis spriežot, ja pat LV esot, man tas viss tā gar ausi skrien, tad ārzemēs esot es vispār mierīgi izbirstu no visas tās info pavisam ārā un nekas mani nespēj satraukt..
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 05:16 pm
(Link)
Jūtos puslīdz izārstējies no plašsaziņas līdzekļiem. Radio neklausos vispār, TV pēdējā gada laikā vidēji skatos aptuveni 1 stundu nedēļā vai retāk, maijā pārstāju regulāri lasīt vismaz trīs avīzes, arī ziņu portāli interesē arvien mazāk, pēc sekmīgā izmēģinājuma nedēļu neatvērt nevienu no tiem.
Bet tomēr - interesē tikai paši fakti par dzimtenē notiekošo. Nav nekādas nepieciešamības ieslīgt faktu savstarpējo attiecību un sakritību peripētijās. lai gan novērojums precīzs - agrākos izbraucienos mana ieslīgšana LV notikumos bija pamatīga, daļēji tāpēc, ka mītnes zemēs lielākās ziņas veido visas politiskās elites satraukums, piemēram, par trim nedēļas laikā notikušiem incidentiem/noziegumiem, kuros izmantoti šaujamieroči - tas ir pietiekams iemesls jautājumam par ieroču kontroles stingrību. Boooorinng!
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 05:30 pm
(Link)
Oho, kāpēc Tu tā metodiski atteicies no tā, kas kā varētu domāt, Tevi interesēja? Mani vnk tas neinteresē un tāpēc es pat mēdzu izjust tādu kā nepiederību sakarīgajam slānim, kuri tomēr seko visam šitam līdzi un spēj tādejādi izteikt kaut necik objektīvu viedokli!

Bet tatagd jau tiešām ir tiktāk,ka nesekošana ziņām ir veselīga ne tāpēc, ka booring, bet tāpēc, ka depressing!
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 05:47 pm
(Link)
Tas bija viens ķēdes posms visā tajā procesā, kas mani atkal ir galu galā atvedis šeit. Pazīme - šaušalīgs nogurums un neziņa par īsto vietu, kas pārauga vienaldzībā pret gandrīz visu, kas man likās un bija svarīgs.
Avīzes sistemātiski pārstāju lasīt pēc 'Dienas' izgājieniem pretZatlera kampaņā - tas bij tāds kā pēdējais piliens.
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 05:59 pm
(Link)
Oh, nogurums un neziņa, un dziņa prom no tā visa - cik pazīstami simptomi :)) Un ko tad Tu galu galā tai DK galā dari?
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 06:18 pm
(Link)
(patētiskā balsī) cenšos atgūt saikni ar realitāti! Šobrīd diennakts centrālais notikums ir darbs. Bet tas tik tā - dzīvošanai, kas ietver lasīšanu un rakstīšanu, un atpūtu. No pavasara, ja te būšu tāpat,paskatīšos kādas nodarbes galvai. Tautskolas nav slikts variants ;) Tā kaut kā.
(klau, kā te varēja atsevišķiem komentiem uzlikt ierobežoto pieeju, nemainot paša posta publiskuma pakāpi?)
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 06:24 pm
(Link)
(zin, nezinu - nospied to aci, pasīsies, kas būs :))) )

Skan forši Tev tur /sentimentaļnaja dzahnaveņije../
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 06:39 pm
(Link)
Huh, komentāru saņēmu uz savu kastīti, bet atbildēt uz to nevaru - tā, značit, tā acs strādā :)

Kad Tu tā pateici, tad tiešām, pie mums bija manīti tādi sludinājumi - man vēl likās ārkārtīgi jokaini :)) A kā tas prakstiki ir - ar auto/moto vai velo? Un dzīvošanai sanāk normāli? Akdies, kāda atrāviens no ierastā, tb te jau biji sācis strādāt un izdomāji aizvēdināties? :))))) Ja tas tā - tad es gar zemi, ku forši tam vajadzētu būt!!!! Es tikai baidos - kas notiek pēc tam..
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 07:12 pm
(Link)
Jūtu, ka kaut ko tādu man arī vajag! Man pat būt daudz mazāk, ko zaudēt, jo trūkst uzņēmības, ko lielu uzsākt. Trūkst arī uzņēmības pārtraukt šo pašu esošo neko.

Tiešām apskaužams stāsts Tev!!! Man vienmēr ir šausmīgs prieks par tiem, kas tā nomet un notinās uz pavisam jaunu dzīvi! Šausmīgs prieks!!! :)))))
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 07:27 pm
(Link)
Nu re, manuprāt, kaut ko tādu - t.s. gap year - vajag vairumam jauno censoņu. Ja viss izdosies, par to plānoju arī kaut ko uzrakstīt, kad būšu iekārtojies. Tā kā atliek dziedāt vecās leļļu filmiņas varoņa, ja nemaldos, Anša (ne pirtnieka!) dziedātās ceļa dziesmas vārdiem 'es eju eju eju ējū ēs'.

Paldies par labiem vārdiem, vienīgi veids, kā līdz šejienei nonācu nav apskaužams. Zinot, cik neuzņēmīgs pēc dabas esmu, sapratu, ka vienīgais reālais ceļš ir dzīves kā nepanesamu situāciju ilgstošas ķēdes radīšana. Njā, un sekas joprojām ir jūtamas. Lai gan - jebkurā gadījumā ir patīkami apjaust, ka nezini, ko darīsi pēc mēneša :)
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 07:45 pm
(Link)
Lai labi ietās, ejās, ejās, ejās un ķerās moments, jo par mēnešiem jau nekad neko nevar zināt (it īpaši, ja tie ir pilli)! :))))
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 08:05 pm
(Link)
Tusind tak :)
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 08:07 pm
(Link)
:)))) Taler du Dansk?
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 08:33 pm
(Link)
pašpārliecinātais variants - Ja, jeg kan lidt tale dansk.
nedrošais, atmiņas krokās lūkojošais - Nej, det kan jeg ikke :(
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 08:45 pm
(Link)
:D es vienmēr teicu ar kaut kā tā (nemāku jau pierakstīt) - lite grand :), vienvārdsakot - dansk ar svensk man vienā katlā sajucis

Cik ilgi jau tur esi? Saproti ar', ko viņi sprāko?
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 09:39 pm
(Link)
apžēliņ, to murmulēšanu??? taču nē!
man uz valodām nekad nav bijis ķēriens, bet tā viņu kartupeļvalstīšana mutē pārspēj daudz ko. Labākajā gadījumā noprotu tēmu.
Te man sākusies trešā nedēļa, bet pirms dažiem gadiem šeit pavadīju semestri.
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 10:06 pm
(Link)
O, tad jau ar stāžu, bet tomēr nibumsiki? Nu, laikam dzīve nav vēl gana piespiedusi, bet gan jau iemācīsies šos saprast. Man vismaz pēc 3arpus mēnešu cīnīšanās jau beigās bija 70% poņa par runāto tekstu. Nujā, cik tur vajag nodzīvot, lai runāt iemācītos..laikam jau ar gadu pietiktu, bet valoda tiešām smaga - zviedru ir fār tū īzier! Un vēl - ja ir laba vācu valoda, tad man ra liekas, ka dāņu jau tā neko aizet.
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 11:32 pm
(Link)
Nu nu nu, man taču jau bija atruna par valodu netalantu! Vācu valoda man vispār necik necik nav :P

Man tiešām līdz šim dzīve dansktaleroties nepiespieda - lekcijas angliski, citi erasmieši apkārt runā angliski, dāņi, dzirdot manus laipnos centienus, vēl laipnāk pāriet uz savu burvīgo angļu valodu. Tā mani 3nedēļu kursi aizgāja uz vienkāršo frāžu lietošanu, ne vairāk.
From:[info]chaika
Date:November 26th, 2007 - 09:33 am
(Link)
1) Labrīt!
2) Kā Tev neiet! Valodu zināšanas ir krutākais, kas var būt!!!
3) Vot jā, davai, davai, ietrāpi kādā hojskolē - nu, es šai ziņā ieteiktu savu Ry Hojskoli - mūs tur īpaši ar angļu valodu nelutinaja, izslietām ausīm vien dzīvojos un tvēru vārdus, kontekstu piedomādama. Vot tas jau gan, runā viņi angliski kā mīļie, tikai, skaidrs, ka dzimtajā kartošku valodā viņiem ērtāk runāt un tā arī gāja - viss pa danski! O, kā dzīve piespiež!
From:[info]eerenpreiss
Date:November 26th, 2007 - 09:54 am
(Link)
1) Rīts labu labais. Tāpat kā nakts (te sniga. Ne ļoti daudz, bet skaitās);
2) Jā, jā, atgādini vēl kādu manu netalantu - varbūt sarosīšos uz vismaz mazu vēlmīti censties to mazināt :/
3) Ry? Ry Ry Ry... Hmm. Bāc, krak.dk saka, ka tā ir Jitlande! Vieta, kuras tuvākā 'lielpilsēta' ir Silkeborga? Jomajo, uz kādiem laukiem mani vilini? Gribu CPH!! Vai vismaz tās tiešu tuvumu.
From:[info]chaika
Date:November 26th, 2007 - 10:10 am
(Link)
Eu, bet cikos Tev jāceļās uz darbu? Toč, ka nakts sanāk, šausmas! Mums pa dienu sniga, vot, jums tur tika second-hand slapdraņķis! :P
A Ry ir lauki, tas čista :)))))) Un kā tuvāko PILSĒTU es nosauktu Arhus, Silkeborga jau kaut kāds miests, man caurbraucot likās. Saproti, arī padzīvošanās pa lauku dubļiem daiļo dvēseli, cik ta var pa to cacīgo CPH dzīvoties :D
From:[info]eerenpreiss
Date:November 26th, 2007 - 10:36 am
(Link)
Ai nē, ceļos pietiekami vēlu (tā, ap 19:00), un arī eju gulēt gana vēlu - nu, reizēm divos. Tā kaut kā. Bet arī ar darbu naktīs es domāju darbu naktīs. Aktīvās darbības sākās ap vieniem, beidzās ap sešiem. Nav jau tik traki, pēdejos gadus tik un tā gāju gulēt labi ja divos, parasti ap trijiem, arī ja nekas nebija jādara. tagad tam režīmam vismaz kāda jēg.

Nu ja, Arhus, protams. Silkeborgai ar esmu izskrējis cauri, palika prātā kā omīga pilsētiņa. Ezers gan izskatījās lielisks.
hmm, un Tev tajos dubļos - brīvajā laikā skrēji pa laukiem un pļavām? Man tas kaut kā nesaista, labāk skrienu pa bāriem un kultūras aktivitātēm kā tāds snobelis.
From:[info]chaika
Date:November 26th, 2007 - 10:57 am
(Link)
Ņičevo sebja režīms - šitam darbam jau OK, bet ja man no 9:00 ofisā jāsēž, tad lai es līdz 3:00 gulēt neietu - jēziņ, tā tak ir zombēšanās!

A Ry..nu tur garš stāsts un plašs lauks izvēlei..Ne jau tikai skriešana pa laukiem, varēja jau arī teātra nodarbības ņemt, gleznot, dzeju (pa dāniski :D) rakstīt..Brauca un organizēja jau mums tur arī visādas kult.akt. - mans lielākais prieks bija Rasmus Nohr koncis pirms tūres atklāšanas!

Un es jau arī tāda ofisa žurka aizbraucu - ne man normālas trennūzenes, ne fufaikas, ne brienamzābaki bija da i no dubļiem baidījos, bet viņi tur tik brīvi un naprasti, ka tas tā atraisīja, lika sevī ielauzt to pulēto nagu stiliņu (nebanu es baigā caca esmu) - nu, un pie tādiem učikiem, kā mums tur bija - es ar viņiem būtu gatava dajebkur brist un dajebko darīt! Ģeniāli cilvēki, ļoti sirsnīga skoliņa, ja vien nebūtu par daudz dāniska ar to savu valodu, kaut tas jau arī tikai na poļzu nāca! :)
From:[info]eerenpreiss
Date:November 26th, 2007 - 01:23 pm
(Link)
Zombēšanās ir diezgan atbilstošs vārds. Principā hronisks un rūpīgs mazmiegs ir ļoti lēts apreibināšanās līdzeklis ar interesantiem efektiem. Varētu šo to pastāstī. citreiz.

Izklausās, arī būsi savu palikšanu kārtīgi izbaudījusi. Man prieks. Dāņi prot atraisīt ar savu izskatu vien. lai gan uzreiz jāsaka - t.s. Janteloven vai kā nu to rakstīja ir pamanāmi ļoti daudos līmeņos.
From:[info]chaika
Date:November 26th, 2007 - 01:52 pm
(Link)
Kas ir Janteloven?
From:[info]divi_g
Date:November 25th, 2007 - 06:02 pm
(Link)
Arī pārgājuši uz mazāku formātu.
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 06:13 pm
(Link)
Tā kā neticu, ka mūsu mediji spēj saprast, kas ir lasītāju pieprasījums (jo mūsu lasītāji paši nesaprot, kas jāpieprasa), tad kāds NRA/Dienā izdomāja pakopēt Rietumus. Un tad atklāts paliek tikai viens jautājums - kurā no šiem medijiem ir kāds kurmis, un viens prieks - 'rūpnieciskā' spiegošana pastāv arī šajā nozarē :)
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 04:20 pm
(Link)
lol,
tikko atradu DienaTV. Tas ir kaut kāds lolTV (skaļi smīnu pie sevis)
http://www.vdiena.lv/lat/politics/multimedia/dienatv/video_kaa_tapa_jaunaa_diena
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 04:46 pm
(Link)
:)) njā, paskat, pat "filmu" uzņēmuši!!!
Un tur pat dzeina bija pirmajā kdrā, ne?
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 04:57 pm
(Link)
Man nav tas gods būt pazīstamam, arī SC, lai arī Tavā listē esam kaimiņos.
Gan jau zini, ko raksti :}
From:[info]chaika
Date:November 25th, 2007 - 05:04 pm
(Link)
aj, nav jau svarīgi, tāpar jau viņa tagad citur strādā, ja zinu, ko rakstu :))
From:[info]fedrs
Date:November 25th, 2007 - 04:26 pm
(Link)
Tie paši vēži tikai citā formātā.
From:[info]eerenpreiss
Date:November 25th, 2007 - 04:36 pm
(Link)
Tu man atgādināji par vienu no Muļķu partijas reinkarnācijas mēģinājumiem.