Sēklu daudz, bet ūdens apkārt vēl vairāk - Savāda elpa. [entries|archive|friends|userinfo]
Domu arbūzs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Savāda elpa. [20. Dec 2011|18:21]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[jūtos |bez elpas]
[skan |Michael Buble]

Uz ziliem palagiem klātas gultas nolika soma ar visiem topošo dakteru atribūtiem, mētājas liķiera konfekšu papīriņi un zeķes ar mežģīņu malu. Ar  mazliet īgnu skatu par pastāvošo iekārtu, cēli guļ mana persiešu kaķene, un jā.. tur pat līdzās mētājos arī es. Es, tērpta mūžību un trīs dienas senā pidžamā ar lācīšiem un baltā un pūkainā mājas halātā, sēžu ieritinājusies zem divām segām, ēdu liķiera konfektes un apsveru iespēju čāpot līdz ledusskapim pēc smiltsērkšķu ogām; tomēr veselīgāk kā tās končas, ziniet. Un visam pa vidu, fonā skanot jaunajam Michael Buble Ziemassvētku albumam, vēl klabinu mazā ceriņkrāsas datorbrīnuma klaviatūru, lai savas šodienas samulsušās domas uzliktu uz virtuālā papīra. 

Man rakstīšana ir kā privātā psihoterapija - izcili nomierina, ļauj salikt prāta vētrās izsvaidītās idejas pa plauktiņiem un ir krietni finansiāli draudzīgāka salīdzinājumā ar gulēšanu uz zaļās kušetītes pie kāda, kurš par Tavu dzīvi visu, visu zina labāk kā Tu. Viss - es eju pēc smiltsērkšķiem. Konfektes apšķebināja.

Skābās un ledus aukstās dzelteni oranžās askorbīnskābes bumbas mani nedaudz atdzīvina. Kaķene ar' rāda apmierinātāku seju kā iepriekš - papildināju ēdiena krājumus arī viņas trauciņā, no kura pustukša viņas persiešu imperatores gods, protams, iepriekš ēst neatļāva.


Vakar biju traki laba meitene un pirms Ziemassvētkiem devos uz Latvijas galveno asins sūcēju (sikspārņu, nodokļu iekasētāju un citu zvēru) sapņu darba vietu - Valsts Asins donoru centru -, lai mazliet nolaistu asinis. Laikam nolaidu mazliet par daudz, jo šodien aizdomīgi un nu jau arī nedaudz biedējoši trūkst elpa pēc noietiem divdesmit septiņiem ar pusi soļiem. Nekādi nevaru saprast, kāpēc šādos brīžos nekad līdzās nav kāds, kurš nēsā uz rokām. 

Lai nu kā..

Tāpēc šodien cītīgi čīkstu sev (jo visi citi no perimetra veikli pazuduši) par pasaules netaisnību un žēloju sevi ar jaunāko GEO numuru un pusdienām Gan Bei. Pēc pusdienām cēlā vientulībā (jo, kā jau minēju, visi ir veiksmīgi notinušies), lasot savu jauniegūto žurnālu, devos mājās, lai ietīņātos segās un rakstītu par malārijas izplatību un mirstību pasaulē jaukākai vakara noskaņai.

Te nu es esmu, ierakusies segās un rakstu; vēl tikai jātiek līdz rakstīšanai par īsto (lasi: to, kuru rīt jaukā dāma LICā gribēs lasīt) tēmu. Bet vakars jau vēl garš. Vismaz tā es sevi mierinu.




Zini to sajūtu, kad roka sastingst, sniedzoties pēc klusējošā telefona, un vārdi noslāpst uz lūpā tā arī nepateikti? Jo tik un tā nesapratīs. Un tik un tā nenovērtēs.

Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]m_x
Date:20. Decembris 2011 - 20:40
(Link)
tas MB Ziemīšu albums ir tiešām foršs ;)
[User Picture]
From:[info]domuarbuzs
Date:20. Decembris 2011 - 20:41
(Link)
Jā, jā.. albums, kas glābj visu un vēl mazliet. (: