Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Frendliste šodien vai plīst no asprātības, es savukārt vakar beidzot pabeidzu rakstīt rakstu, kas ilgi ilgi nelaida mani vaļā, tādēļ šodien varēju aizbraukt pacepināties pie jūras. Viss ir labi, un tūlīt es jums izstāstīšu, kādu varen smeķīgu mērcīti priekš makaroniem es uztaisīju. Veģetāriešiem un īpaši advancētām mājsaimniecēm nelasīt, ietilpst gaļa un vienkārši pagatavojama.

Tātad, vajag:
~ 300 g maltās gaļas (man bija jaunlopa)
1 burkānu
pusi sīpola un daiviņu ķiploka (var arī vairāk, ja tīk)
pusi liela kabača
1/4 papriku (cik nu bija atlicis mājās, tik liku)
puspudele Spilvas franču mērces

Dara šitā: vienā pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un sarīvētu burkānu. Kabaci sagriež gabaliņos un apsāla, ļauj drusku pastāvēt, tad met uz pannas un cep, kamēr paliek zeltains un tāds kā bišķi caurspīdīgs. Uz otras pannas apcep malto gaļu, ber virsū uz pirmās pannas pie pārējiem labumiem, samaisa un liek vāku virsū, lai tur lēnām vēl pacepinās. Pieber sagrieztu papriku (man patīk, ka tā dikti nesacepas, bet paliek kraukšķīga) un pašās beigās piegāža Spilvas mērci. No garšvielām liku koriandru un mazliet muskatrieksta maltai gaļai.

Ja šito miksli liek uz makaroniem un vēl uzkaisa pa virsu pašaudzētu baziliku - uh!!!

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 3. Jūlijs 2009, 22:06, [info]dominika commented:
Nezināju gan. :( Nu bet nav jau tā, ka katru dienu ko tādu ēdu, patiesībā tā franču mērce stāvēja ledskapī no aizvēsturiskiem laikiem un šodien iekrita acīs, ka varētu pielikt mērcei. Tur jau drošvien var arī ko veselīgāku pielikt. Bet es vēl neemsu tik advancēta, lai pati taisītu tomētu mērci mājā.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry